Tarp geriausių „Iki“ pasiūlymų – 1+1 koldūnai ir akcija lašišai
Nuo ketvirtadienio iki sekmadienio visose „Iki“ parduotuvėse įsikuriančios „IKI Nuolaidiškės“ – gera proga ne tik gerokai pigiau apsirūpinti maisto ir kitomis aktualiomis prekėmis, bet ir nubėgti dar toliau „Iki“ Taupymo žaidynėse. Juk kuo aktyviau naudositės nuolaidomis, tuo vertingesnį medalį galėsite laimėti.
Jau šimtai pirkėjų laimėjo tūkstančius „Iki“ lojalumo taškų ir dovanų kortelių tokiai sumai, kokią buvo sutaupę. Viskas, ką reikia padaryti – tai prisijungti prie žaidynių „Iki“ programėlėje ir toliau pirkti prekes su nuolaidomis kaip įprasta. „Iki“ burtų keliu prizus dalija kas savaitę, o didieji taupymo čempionai finišuoja rugsėjo 29 d. Prizų laimėtojai ir didžiausi savaitės sutaupymai skelbiami svetainėje www.iki.lt/zaidynes.
„Paskelbę Taupymo žaidynes, dar kartą įrodome – taupyti gali kiekvienas, ir tai tikrai nereikalauja tiek pastangų kaip sporto žaidynės. Statistika rodo, kad nuo liepos mėnesio žaidynių dalyviai visi kartu sutaupė jau beveik 7 mln. eurų. Sutaupyti išties lengva, nes kas savaitę „Iki“ parduotuvėse skelbiame nuolaidas apie 5 tūkst. prekių, tad akcinės prekės atsiduria praktiškai kiekviename pirkinių krepšelyje. Juolab, kad jų parūpiname visose kategorijose – nuo šviežių vaisių, daržovių, šviežios mėsos iki bakalėjos, gyvūnų prekių ir net augalų“, – sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė.
Sumaniai savo išlaidas pirkiniams planuojantys pirkėjai jau įgudę pasinaudoti plataus masto „Iki“ savaitgalio akcijomis, kurios prasideda ketvirtadieniais. Jų metu specialūs pasiūlymai skelbiami ir ištisoms prekių kategorijoms, tad pirkėjai gali rinktis savo mėgstamus prekių ženklus ir vis tiek sutaupyti. Šią savaitę verta atlaisvinti vietos ir šaldikliuose, ir spintelėse, nes aibei prekių skelbiama net 40 proc. nuolaida. Nuo rugsėjo 12 iki 15 d. nevalia praleisti šių akcijų su „Iki“ lojalumo kortele:
- pirkdami 2 to paties kainų lygio šaldytus koldūnus ar virtinius, mokėkite tik už vieną;
- įvairių rūšių sūriams – 30 proc. nuolaida;
- populiariosios „Clever“ sveriamos bulvės – už superkainą, vos 0,29 Eur/kg;
- pjaustytiems mėsos gaminiams – 40 proc. nuolaida;
- atšaldyti atlantinių lašišų pjausniai 3 širdelių parduotuvėse – 41 proc. pigiau, tik 9,99 Eur/kg;
- marinuotiems mėsos gaminiams ir šašlykams – 30 proc. nuolaida;
- kavos pupelėms – 40 proc. nuolaida;
- prieskoniams ir konditeriniams kepimo priedams – 40 proc. nuolaida;
- makaronams ir greitai paruošiamiems makaronams – 40 proc. nuolaida.
Įsigijus bulvių ir sūrio „Iki“ parduotuvėse pigiau, galite paruošti šedevrui prilygsiančių patiekalų. Tereikia patikimo recepto, ir savo artimuosius galėsite nustebinti įprastą bulvę pavertę ypač skaniu gardumynu.
„Hasselback“ bulvės su mėlynojo pelėsio sūrio padažu
„Hasselback“ bulvės yra puikus priedas prie bet kokio patiekalo. Sukurtos Švedijos restorane „Hasselbacken“, jos užkariavo švedų širdis bei skrandžius ir tapo kone tradiciniu šalies patiekalu. Netruko išpopuliarėti ir pasaulyje, kur jos dažnai ir vadinamos tiesiog švediškomis bulvėmis. Visas triukas – bulves įpjaustyti plonomis riekelėmis, tačiau neperpjauti daržovių iki galo. Plonytės riekelės orkaitėje virs traškučiais, o likusi bulvės dalis maloniai kontrastuos savo minkštumu.
Šios bulvės gali būti tiek skoniu, tiek išvaizda žavintis garnyras prie grilio ar kitų patiekalų, taip pat ir originalus užkandis savaitgaliui ar net soti vakarienė. „Hasselback“ bulvės ne tik gardžios, bet ir puošia stalą. Recepto autoriai: Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks.
Reikės: 5 „Clever“ bulvių, 150 g mėlynojo pelėsio sūrio, 100 ml saulėgrąžų aliejaus, 2 skiltelių česnako, 200 g „Iki“ sviesto, 10 g rozmarino, druskos, pipirų, 150 g „Iki“ grietinėlės, šviežių petražolių.
Eigą žiūrėkite vaizdo įraše:
Gaminame:
- Pasiruoškite bulves kepimui. Bulves nušveiskite kempinėle ir gerai nuplaukite. Įsprauskite bulvę tarp dviejų pjaustymo lentelių arba dviejų pagaliukų ir pjaustykite plonais griežinėliais – lentelės neleis bulvės perpjauti iki galo. Sudėkite jas į kepimo indą.
- Į prikaistuvį pilkite aliejų, dėkite IKI sviestą, supjaustytą česnaką, rozmariną, druską ir pipirus. Šildykite ant vidutinės kaitros, kol aliejaus ir sviesto mišinys pradės burbuliuoti.
- Pilkite gautą mišinį ant bulvių. Šaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 minučių. Praėjus pusei laiko, atsargiai pavartykite bulves, kad bulvių paviršius tolygiai pasidengtų sviesto bei aliejaus mišiniu.
- Po kepimo, bulves nusausinkite nuo perteklinio riebalų kiekio. Po kepimo likusių riebalų neišmeskite, perkoškite per sietelį ir atvėsinkite. Naudokite kepimui kitam kartui. Tai lyg sviestas su aromatingu rozmarinu skoniu.
- Pasiruoškite padažą. Į prikaistuvį įdėkite 150 g mėlyno pelėsinio sūrio ir įpilkite 150 ml IKI grietinėlės. Užvirinkite, primažinkite kaitrą ir garinkite padažą, kol sutirštės – apie 10 min.
- Į lėkštę sudėkite iškeptas bulves. Pilkite padažą į lėkštės vidurį. Apibarstykite patiekalą šviežiai kapotomis petražolėmis. Patiekite šiltą.
Bulvių spurgos su sūriu ir „Teriyaki“ majonezu
Bulvių spurgos su sūriu – tik kelių ingredientų reikalaujantis užkandis arba garnyras prie pagrindinio patiekalo. Šis patiekalas nustebins draugus ir artimuosius – gaminkite įvairiomis progomis. Bulvių spurgos su sūriu patiekite, kol karštos. Recepto autoriai: Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks.
Reikės: 3 „Clever“ bulvių, 100 g IKI sūrio „Tilsit“, 1 kiaušinio, 200 g miltų, druskos, pipirų, 15 g alyvuogių aliejaus „Iki“, 120 g sezamo sėklų, 1 l IKI rapsų aliejaus gruzdinimui, 100 g majonezo, 40 g Terijakio padažo.
Eigą žiūrėkite vaizdo įraše:
Gaminame:
- Supjaustykite bulves smulkiais kubeliais. Suberkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir virkite 20 minučių. Išvirusias gerai nukoškite, kad neliktų vandens. Dėkite į dubenėlį, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, druską ir pipirus. Grūstuve viską gerai sumaišykite iki vientisos masės.
- Supjaustykite sūrį 2 cm dydžio kubeliais. Pasitepę rankas aliejumi iš bulvių tešlos formuokite 30 g kamuoliukus. Į jų vidurį dėkite sūrį ir formuokite kuo apvalesnius kamuoliukus.
- Apvoliokite spurgas sezamo sėklose, kad tolygiai pasidengtų.
- Įkaitinkite aliejų prikaistuvyje arba gruzdintuvėje iki 180 laipsnių. Atsargiai kiaurasamčiu įleiskite spurgas, neperpildykite puodo. Kepkite 4-5 minutes iki auksinės, rudos spalvos.
- Atsargiai išimkite ir nusausinkite ant popierinio rankšluosčio. Pabarstykite druska ir pipirais.
- Dubenėlyje sumaišykite terijakio padažą ir majonezą. Spurgas patiekite, kol dar karštos.
G. Kitovė primena, kad geriausiais „Iki“ pasiūlymais pasinaudoti paprasta – naudingos akcijos, įvairios nuolaidos ir ypatingi pasiūlymai skelbiami leidiniuose „Iki“ parduotuvėse, interneto puslapyje www.iki.lt ir mobiliojoje programėlėje. Joje pirkėjai ras ir asmeninių pasiūlymų bei dalyvaudamas lojalumo programoje rinks taškus, kuriuos galės išmainyti į vertingus prizus ar nuolaidas.