• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiauliečiai, kurie itin didelį dėmesį skiria maisto kokybei, vis dažniau užsuka į centrinėje turgavietėje įsikūrusį „Ūkininkų turgelį“ (Turgaus a. 11) – čia tikrai nusipirksi tik Lietuvos augintojų ir gamintojų produkcijos, kuriai keliami itin aukšti reikalavimai.

Šiauliečiai, kurie itin didelį dėmesį skiria maisto kokybei, vis dažniau užsuka į centrinėje turgavietėje įsikūrusį „Ūkininkų turgelį“ (Turgaus a. 11) – čia tikrai nusipirksi tik Lietuvos augintojų ir gamintojų produkcijos, kuriai keliami itin aukšti reikalavimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į lentynas – tik lietuviški produktai iš lietuviškų žaliavų.

„Kelią į mūsų ryškiai žalią „Ūkininkų turgelio“ pastatą, kuris centrinėje turgavietėje yra netoli išėjimo į Aušros al., nesunkiai surado tie žmonės, kurie ieško kokybiškų maisto produktų. Būtent į juos ir orientuojamės, atsirinkdami tiekėjus ir pildydami turgelio lentynas“, – sako Darius Grigaliūnas, šios prekyvietės sumanytojas.

REKLAMA

Anot jo, į turgelį priimama tik tų tiekėjų produkcija, kuri ne tik pagaminta Lietuvoje, bet pagaminta iš lietuviškų žaliavų. Sakykime, Plaučiškių „Mažosios mėsinės“ rūkytos dešros ne tik pagamintos Pakruojo rajone, bet ir mėsa, iš kurios ta dešra pagaminta, „užaugo“ Lietuvoje. Joniškio rajono ūkininko Eugenijaus Stonio ir EKO Žemaitijos tiekiama pieno produkcija (sūriai, jogurtai, grietinė ir kt.) įtinka paties išrankiausio skonio pirkėjams. Čia galima nusipirkti ir šiauliečių pamėgtus natūralius ir išskirtinio skonio „Injustos“ gaminius – sausainius, garsiuosius grybukus, skruzdėlyną ir kt. Miltai, iš kurių kepami konditerijos gaminiai, irgi tik lietuviški.

REKLAMA
REKLAMA

„Tiekėjai mums pateikia ir visus dokumentus apie žaliavas, iš kurių pagaminti produktai, bendraujame su tais, kurie kaip ir mes atsakingai žiūri į maisto gamybą, stengiasi laikytis pačių aukščiausių standartų. Mūsų produkcija nėra pati pigiausia,bet gerą kokybės ir kainos santykį tikrai garantuojame. Turgelio patalpos nėra itin didelės, todėl turime viską atsirinkti labai atidžiai. Gero maisto savo stalui pasigendame ir ieškome, manau, kad bent daliai žmonių tas paieškas tikrai palengviname“, – sako D. Grigaliūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ir duonos, ir alaus

„Ūkininko turgelio“ įkūrėjai sako, kad įgyvendinti sumanymą nebuvo taip lengva – reikėjo itin pasistengti didžiuliame miesto turguje surasti savo nišą ir pirkėją.

„Pirkėjai patys mums padiktavo, ko jiems reikėtų, ko jie ieško ir neranda, kokių paslaugų norėtų. Asortimentą irgi formavome neskubėdami. Todėl dabar galime pasigirti, kad turgelyje turime ir nuostabiai skanios rankomis minkytos naminės duonos, ir išskirtinio Biržų ir Pasvalio gamintojų alaus, ir greičiausiai tik pas mus galimo įsigyti lietuviško vyno, netgi Rinkuškių šampano YSA, įvairių prieskonių… Visko neišvardinsi. Tiesiog užeikite ir įsitikinsite“, – didžiuojasi turgelio siūlomu asortimentu D. Grigaliūnas. „Ūkininkų turgelio“ lentynose – Pasvalio aludarių produkcija: alus „Pasvale krašta“, „Pasvale tradicinis“, „Senelio“, Pasvalio gira. Šalia – didžiulis Biržų alaus pasirinkimas. Anot D. Grigaliūno, turgelyje – tik nedidelių bravorų išskirtinio skonio alus, toks, kurio dažniausiai nenusipirksi didžiuosiuose prekybos centruose.

REKLAMA

„Ūkininkų turgelio“ kolektyvo kredo: „Jūs patenkinti, mes laimingi!“ Todėl su prekyvietės klientais greitai nusistovi labai draugiški, šeimyniški santykiai – juk apie produktus reikia ir išsamiau sužinoti, ir pasitarti, ir pasidalinti receptais. Pardavėjų komanda savo patirtimi noriai dalinasi su kiekvienu čia užsukančiu.

REKLAMA

Ūkininko Jono Rabačiaus medus, žolininkės Janinos Danielienės arbata, ūkininkų Audronio Vaško ir Vytauto Zelbos miltai, ūkininko Antano Baliutavičiaus burokėliai, marinuotų obuolių sultimis (ne actu!), Dalės Draudvilienės šakočiai… Visos šių gamintojų pavardės gerai žinomos tiems, kurie domisi maistu. Čia pirkėjai randa ir „Alsekos“ sulčių, kurios gaminamos pagal senas kažkada itin garsaus gamintojo – Kauno konservų fabriko – technologijas. Ši įmonė savo produkciją tiekia mokykloms ir darželiams, sultys yra natūralios ir be jokių konservantų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų turgelio tiekėjų – apie trisdešimt, kol kas neplanuojame prekiauti tik šviežiomis daržovėmis, o štai kitų produktų galima nusipirkti kasdien nuo aštuntos ryto iki penktos vakaro, nedirbame tik sekmadieniais“, – sako D. Grigaliūnas.

Planuose – prekyba internetu

„Ūkininkų turgelio“ sumanytojai įsitikinę, kad kokybiško maisto poreikis tik augs, nes žmonės vis labiau suvokia, kad dėti į burną bet ko nereikėtų, juk tai – mūsų organizmo statybinė medžiaga. Žmonės užsiėmę, todėl netolimuose įmonės planuose – prekyba maisto produktais internetu, užsakymų pristatymas į namus ir kitos paslaugos.

REKLAMA

„Kol kas žmonės parduotuvėje gali užsisakyti pageidaujamų produktų sutartai dienai, šakotį pagaminsime pageidaujamo aukščio, sudarysime norimų produktų kraitelę. Artimiausiuose planuose – interneto parduotuvės kūrimas, kurioje skubantys pirkėjai galėtų gero maisto užsisakyti neišeidami iš namų“, – ateities planais dalinasi D. Grigaliūnas.

Jolanta Baniulytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų