„Jeigu atstumas būtų trumpesnis, iš vienos pusės ūkininkai galėtų gauti daugiau pinigų už savo produkciją, bet ir vartotojai mokėtų mažiau už produktus parduotuvėse. Tai yra viena priežasčių, kodėl „nuo ūkio iki stalo“ (angl. „From Farm to Fork“ – BNS) strategija yra labai svarbi sumažinti atstumą nuo ūkio iki vartotojo“, – spaudos konferencijoje trečiadienį Vilniuje sakė eurokomisaras.
Jo teigimu, produkcijos pervežimo atstumas yra viena pagrindinių aukštų maisto kainų priežasčių – kasmet Europoje transportuojant 3 mlrd. tonų produktų nuvažiuojama apie 540 mlrd. kilometrų, o vidutinis atstumas nuo ūkio iki vartotojo siekia apie 180 kilometrų.
„Todėl yra labai daug erdvės sumažinti šiuos atstumus. Tokia yra priežastis, kad „nuo ūkio iki stalo“ strategija yra labai svarbi remti geresnį visos tiekimo sistemos organizavimą – ne tik ūkininkus, bet vietinę pramonę, vietinius turgus, prekiavimą vietoje pagamintais produktais“, – teigė eurokomisaras.