Greitai Didžiojoje Britanijoje žmonės galės gerti liesesnį pieną: karves imta šerti specialiu pašaru, kuris leidžia natūraliai sumažinti pieno riebumą, rašo britų dienraštis „The Daily Telegraph“.
Naujasis pašaras išbandomas penkiasdešimtyje Britanijos pienininkystės fermų. Teigiama, kad jis leidžia pieno riebumą natūraliu būdu sumažinti 10–15 proc. Piene sumažėja ir anglies dvideginio pėdsakų, nes karvės mažiau riaugėja. Jei tokio pašaro pranašumą tikrai įrodys eksperimentą stebintis Ridingo (Reading) universitetas, jis gali tapti dideliu atradimu.
Junginės Karalystės maisto standartų agentūra jau seniai organizavo kampaniją, siekdama sumažinti prisotintųjų riebalų suvartojimą. Prisotintųjų riebalų daugiausia yra būtent pieno produktuose. O Didžiojoje Britanijoje žmonės suvartoja maždaug 17 proc. per daug prisotintųjų riebalų, kurie prisideda prie širdies ligų, nutukimo ir diabeto.
Pieno pramonei atstovaujančios organizacijos „Dairy UK“ atstovas sakė, kad stambiausi pieno perdirbėjai nekantriai laukia eksperimento rezultatų. Vis dėlto jis įspėjo, jog reikia gauti daugiau įrodymų, kad toks pienas bus saugus vartoti žmonėms.
Nutukusių žmonių skaičius Britanijoje per pastaruosius 25 metus padvigubėjo.