• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konservuotus maisto produktus renkasi 62,5 proc. lietuvių. Dažniausiai žmonės perka žuvies (21 proc.), daržovių (20,7 proc.) bei mėsos (17,4 proc.) konservus. Konservuoti maisto produktai yra populiariausi per šventes, taip pat iškylų metu bei žiemą. Tokius rezultatus atskleidė žvėrienos perdirbimo įmonės „Viltlit“ užsakymu atlikta internetinė gyventojų apklausa.

Konservuotus maisto produktus renkasi 62,5 proc. lietuvių. Dažniausiai žmonės perka žuvies (21 proc.), daržovių (20,7 proc.) bei mėsos (17,4 proc.) konservus. Konservuoti maisto produktai yra populiariausi per šventes, taip pat iškylų metu bei žiemą. Tokius rezultatus atskleidė žvėrienos perdirbimo įmonės „Viltlit“ užsakymu atlikta internetinė gyventojų apklausa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklausti, ar mėgsta konservuotus maisto produktus, dauguma respondentų (62,5 proc.) atsakė teigiamai. Penktadalis respondentų nurodė, jog konservus valgo bent kartą per savaitę. Daugiau nei ketvirtadalis lietuvių juos valgyti norėtų dažniau. Vienas iš dešimties respondentų teigė, jog per pastaruosius metus neteko valgyti konservuotų maisto produktų, tačiau norėtų juos išmėginti.

REKLAMA

Vardindami savo mėgstamiausius konservus, žmonės dažniausiai nurodė žuvies produktus – juos valgo 21 proc. lietuvių. Taip pat populiarūs daržovių konservai – juos labiausiai mėgsta penktadalis gyventojų. Mėsos konservus renkasi 17,4 proc. respondentų. Vienas iš dešimties lietuvių labiausiai mėgsta konservuotus žvėrienos produktus.

REKLAMA
REKLAMA

Paprašyti įvardinti, kada dažniausiai valgo konservus, 16,9 proc. žmonių atsakė, jog paprastai tokį maistą renkasi švenčių metu. Per iškylas konservus valgo 14,5 proc. apklaustųjų. Žiemos ir kelionių metu konservuotą produkciją renkasi 12,9 proc. Lietuvos gyventojų.

„Konservuotus maisto produktus žmonės dažniau renkasi švenčių metu. Tai paprastas būdas praturtinti savo vaišių stalą įvairiais patiekalais. Tie, kurie ruošiasi išvykai gamtoje ar kelionei, pirmiausia galvoja apie patogumą, taigi planuodami maistą kelionei žmonės mielai renkasi konservus. Daugelis įsitikina, kad taip paruoštą maistą patogu ir saugu transportuoti, o svarbiausia tai, jog jis ilgai išlieka šviežias ir nepakeičia savo skonio savybių“, – teigia žvėrienos perdirbimo įmonės „Viltlit“ direktorius Vigilijus Vansevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nurodydami priežastis, dėl kurių jie renkasi konservus, ketvirtadalis apklaustųjų nurodė tokių produktų praktiškumą. Patogias konservų laikymo sąlygas pabrėžė 23,1 proc. gyventojų. Beveik penktadalis lietuvių renkasi konservuotus produktus dėl pamėgtų skonio savybių.

Panevėžio rajone 19 metų veikianti žvėrienos perdirbimo įmonė „Viltlit“ yra vienintelė panašaus pobūdžio kompanija Baltijos šalių regione. Įmonė perdirba, gamina bei tiekia žvėrieną ir žvėrienos produktus (konservus, dešras, kitus žvėrienos gaminius) Lietuvos bei eksporto rinkoms. Didžioji dalis „Viltlit“ produkcijos yra eksportuojama į Europos Sąjungos šalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų