Devynios aplink Baltijos jūrą išsidėsčiusios šalys pristatė savo nacionalinius produktus. Būtent Baltijos jūra yra centras, jungiantis skirtingas šalių kultūras. Lietuva renginio metu papasakojo apie lietuvišką varškės sūrį, midų ir kastinį su bulvėmis. O štai danai atvežė nacionalinio alaus ir sūrio, švedai parodos dalyviams pasiūlė ekologiškos degtinės, jų kaimynai norvegai ragino ragauti rūkytos lašišos, o lenkai – kiaulienos ir alaus. Estai pasakojo apie ruginę duoną, o latviai atskleidė skilandžio rūkymo subtilybes. Kiekvienos šalies atstovai apsirengę tautiniai rūbais pasakojo apie savo gimtosios virtuvės paslaptis.
Tradicinė šalies virtuvė – tai ne tik maistas, tai vienas iš būdų perteikti šalies kultūrą, tradicijas ir papročius. Smalsiai ,,Kulinarinį kelią” apžiūrėję parodos lankytojai, vėliau mielai ragavo paruoštų patiekalų ir nacionalinių gėrimų. Beje Lietuvos kastinys, kuris yra įregistruotas tradiciniame gaminių registre, yra puikiai žinomas ne tik kaimyninėse valstybėse, bet ir pavyzdžiui Vokietijoje.
Baltijos šalių ,,Kulinarinis kelias” buvo suorganizuotas pirmą kartą, bet tikimasi, kad jis taps gražia tradicija.
Žemės ūkio ministerijos informacija