• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atėjęs į darbą Yang tikrina, ar paprikos jau prinoko. Atrodo, kad skaisčiai žalias ir raudonas daržoves jau greit bus galima skinti.

Atėjęs į darbą Yang tikrina, ar paprikos jau prinoko. Atrodo, kad skaisčiai žalias ir raudonas daržoves jau greit bus galima skinti.

REKLAMA

Nors baltą chalatą vilkintis vyrukas panėšėja į laboratorijoje dirbantį mokslininką, iš tiesų jis vadovauja moderniam, aukštųjų technologijų šiltnamiui.

Neseniai Šanhajaus mieste Kinijoje įkurtame darže veikia pažangiausios apšvietinimo, drėkinimo ir temperatūros palaikymo technologijos, padedančios palaikyti pastovų ir higienišką maisto produktų augimą.

„Pagrindiniai mūsų klientai yra žmonės, norintys labai aukštos kokybės ir sveikų produktų“, – sakė šiltnamio direktorius Yang Shaojun.  

Kinijoje prasidėjusi koronaviruso pandemija labai paveikė šalies maisto pramonę – dėl karantino apribojimų darbuotojai negalėjo išvežioti produkcijos po parduotuves, tad didžiuliai daržovių  kiekiai buvo tiesiog iššvaistyti, o prekybos centruose trūko maisto.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi koronavirusas buvo aptiktas vienoje Uhano prekyvietėje, Kinijos gyventojai pradėjo atsargiau žiūrėti į maistą, parduodamą turguose.

REKLAMA

Tad Kinijos valdžia nusprendė didmiesčiuose pastatyti štai tokius modernius šiltnamius, kurie užtikrina daržovių tiekimą bent jau vietiniams tų miestų gyventojams.

 „Perku daržoves, auginamas šiltnamyje. Nors jų kaina yra didesnė nei turguje, mano reikalavimai aukšti , tad renkuosi užtikrintą kokybę. Baiminuosi dėl kitur perkamų daržovių švaros“, – teigė  Šanhajaus gyventoja Song Xiaoyu.

Būtent dėl čia auginamų daržovių švaros jauni kinai sako ir renkasi šiuose šiltnamiuose užaugintą produkciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų