• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Europos Parlamentas balsavo už tai, kad 2013 m. būtų paskelbti Europos piliečių metais. Kitąmet vyks daug renginių, skirtų informuoti visuomenę, ypač jaunimą, apie ES piliečių teises studijų, darbo, verslo, pensijų ir kitose visiems ES piliečiams aktualiose srityse. Rezoliucijai pritarė 518 EP narių, nepritarė 63, o susilaikė 19, praneša Parlamento spaudos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Kitąmet sukaks 20 metų nuo ES pilietybės įsteigimo. Pagal ES sutartį kiekvienas ES pilietis turi tam tikras teises, tarp kurių yra teisė laisvai judėti ir apsigyventi kitoje ES valstybėje, teisė balsuoti ir būti renkamam Europos ar savivaldybių rinkimuose, taip pat teisė pateikti peticiją Europos Parlamentui.

REKLAMA

ES piliečiai dar mažai žino apie šias teises, todėl jiems skirti metai leis geriau supažindinti visuomenę, ypač jaunimą, su šiomis teisėmis. Akademinės ir profesinės kvalifikacijos pripažinimas, keleivių ir vartotojų teisės, sveikatos ir socialinė apsauga kitose ES šalyse, galimybė dalyvauti studentų mobilumo programoje Erasmus - tai tik dalis sričių, kurioms bus skirtos Europos Sąjungos, valstybių, regionų bei vietos lygmens informacinės kampanijos ir renginiai.

„Ekonominės, politinės ir socialinės krizės metu, kai liko vos 20 mėnesių iki kitų Europos Parlamento rinkimų, labai svarbu, kad ES pilietybė ir demokratinis piliečių būtų tarp svarbiausių politinės darbotvarkės klausimų“, - pažymėjo EP pranešėja Antigonia Papadopoulou.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų