„Kiekvienais metais man šventės prasideda tuomet, kai imu jų laukti ir joms ruoštis. Kada kartu su pačiais artimiausiais pradedame kasmetinius įprastus ir niekada nepabostančius ritualus, kaip namų švarinimas, dekoravimas, šventiniai kepiniai, pasisėdėjimai su brangiausiais žmonėmis, kuriems dėl pastovaus skubėjimo, tiesiog, nelieka pakankamai laiko. Taip pat Naujieji metai neapsieina nuo vidinės buhalterijos, kuomet skaičiuoji visus savo paklydimus ir pasiekimus“, – atvirauja Eglė.
Naujametinės linksmybės – linksminkis pats
Įprasta, kad Naujuosius metus dauguma sutinka triukšmingomis linksmybėmis, todėl tampa įdomu, kaip gi šią šventę sutinka mūsų pašnekovė.
„Ilgą laiką švęsti Naujųjų metų, tiesiog, nemokėjau. Per juos dirbdavau renginiuose ir kurdavau šventę kitiems, tada jausdavausi geriausiai. Visgi, iki pernai metų, kada pajutau, kas yra tikros Naujametinės linksmybės. Jų receptas itin paprastas – linksminkis pats, o nelauk, kol kažkas tave pradės linksminti. Žinoma, labai svarbu ir gera kompanija. Joje visa magija!”, – pasakoja televizijos laidų vedėja.
Artėjant Naujiesiems metams įprasta turėti sąrašą, kuriame puikuojasi pažadai bei tikslai, kuriuos norime pasiekti ateinančiais metais. Eglė mums išduoda, kad tokį pažadų sąrašą ji turi visuomet, kuriame dažniausiai slepiasi vos vienas ar du punktai.
Kalėdų Senelis ir šventiniai patiekalai
Nors Kalėdos jau prabėgo, vis dar gyvename šventinėmis nuotaikomis ir vis jas prisiminti itin gera. „Kalėdų senelis šiais metais man buvo dosnus ir išradingas, nepaisant to, kad laiškuose jau seniai jam nebekalbu apie dovanas. Na, o kalbant rimtai, didžiausias dovanas aš jau gavau, nesupakuojamas ir nepadedamas po egle. Jas turėdama jaučiuosi ypatingai apdovanota ir dėkinga“, – sako Eglė Skrolytė.
Apie valgio gaminimą Eglė pasakoja, kad vienas mėgstamiausių šventinių ritualų – naujos tradicinių patiekalų interpretacijos, kuriomis dalijasi žymiausi Lietuvos kulinarai. Šių metų pašnekovės atradimas, kurį išmoko besifilmuojant laidoje „Mamyčių klubas“ – sveiko maisto gaminimo paslaptys, kad valgis būtų ne tiks skanus ir sveikas, bet kad jį valgytų ir vaikai. Eglė tikina, kad pasitelkus šį atradimą sveiką maistą vaikai valgė net su pasimėgavimu.
Taip pat gerų emocijų nestokojanti Eglė skaitytojams linkti ateinančiais metais būti drąsiems. Visgi, 2016-ieji – Raudonosios Beždžionės metai, kuriais atsiveria daugybę galimybių visose gyvenimo srityse, tik svarbu išdrįsti šias galimybes pasiimti ir už jas kovoti.
Gražių ateinančių Naujųjų metų!