• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antrasis Lietuvos pieno perdirbėjas "Pieno žvaigždės" jau užbaigė fermentinių sūrių gamybos modernizavimo projektą, kuriam įgyvendinti skirta 10 mln. litų SAPARD paramos lėšų. Jis pradėtas įgyvendinti pernai.

REKLAMA
REKLAMA

Sūrių gamybos modernizavimo projekto Pasvalio sūrinėje vertė - 24 mln. litų, iš jų 14 mln. litų bus pačios bendrovės investicija.

REKLAMA

"Projektas iš esmės įgyvendintas, sumontuota moderni įranga iš Vakarų Europos veikia ir jau gamina sūrius, tačiau paramos lėšos iš SAPARD kol kas įmonei dar nepervestos", - “Eltai” sakė "Pieno žvaigždžių" finansų direktorius Linas Sasnauskas.

Iki šiol sūrių gamybos ir nokinimo investicinį projektą finansavo "Pieno žvaigždės". SAPARD lėšos įmonę pasieks po išsamaus įgyvendinto projekto patikrinimo ir patvirtinus, kad ši investicija atitinka visas sąlygas.

REKLAMA
REKLAMA

Planuojama, kad modernizuota linija leis Pasvalio sūrinėje papildomai per metus pagaminti 3 tūkst. tonų fermentinio sūrio. Dabar bendrovė jų per metus pagamina apie 9 tūkst. tonų.

"Pieno žvaigždžių" finansų vadovas kol kas neprognozuoja trečiojo ketvirčio veiklos rezultatų (pernai per devynis mėnesius bendrovė patyrė 1,947 mln. litų neaudituotų nuostolių).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per pirmąjį šių metų pusmetį "Pieno žvaigždės" uždirbo 949,7 tūkst. litų neaudituoto grynojo pelno (pernai per pirmuosius šešis mėnesius patyrė 2,59 mln. litų nuostolių). Iš viso 2002 metais pagal Lietuvos apskaitos standartus bendrovės nuostoliai sudarė 1,42 mln. litų.

REKLAMA

Neaudituota konsoliduota šių metų pirmojo pusmečio "Pieno žvaigždžių" apyvarta kartu su "Panevėžio pienu" siekė 169,25 mln. litų, o grynasis pelnas sudarė 2,416 mln. litų.

Šiemet "Pieno žvaigždės" eksportavo apie trečdalį produkcijos. Dėl smukusių kainų eksporto rinkose pagrindines pajamas nulemia vidaus rinka.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų