Kaip ir kiekvieną šeštadienį, taip ir šį, TV žiūrovus iš lovų kels jau dvyliktąjį sezoną skaičiuojanti kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“, rašoma pranešime spaudai.
Joje laukia išties azartiška šeimyninė dvikova, mat samčius kovoje surems visos Lietuvos numylėtiniai Merūnas ir Erika Vitulskiai. Kuris iš judviejų yra geresnis kulinaras nuspręsti teks krepšininkui, savo vardo paramos grupės vaikams, sergantiems onkologinėmis ligomis, įkūrėjui Rimantui Kaukėnui.
Šis kulinarinės kovos teisėjas pasirinktas neatsitiktinai, mat Erika ir Merūnas jau kurį laiką prisideda prie Rimanto įkurto fondo ir noriai įsitraukia į jo rengiamas iniciatyvas. Be to, drauge darydami gerus darbus jie tapo ir gerais bičiuliais.
„Mūsų darbas yra padėti itin sunkiai sergantiems vaikams, kurie yra kritinėse būklėse. Dažniausiai tai būna vėžiu sergantys vaikai, tačiau padedame visiems, kam galime ir niekam neatsakome“, – laidoje pasakos R. Kaukėnas.
Prakalbus apie fondo veiklą Erika nesulaikė ašarų. Kaip laidoje pasakos moteris, fondo narių sukuriamas ryšys ir artumas su sergančiais vaikais ir jų tėveliais yra išties neeilinis. Erika įsitikinusi, kad ir tas ryšys bei nuoširdus dėmesys padeda jiems greičiau sveikti, atrasti gyvenimo džiaugsmą ir nepalūžti sunkiame kovos su liga kelyje.
„Esu įsitikinusi, jog mes su Merūnu gyvenime nuveikėme kažką gero, kad mūsų draugų rate atsirado Rimantas. Jis ne tik puikus krepšininkas ar draugas, bet ir žmogus, kuris supranta, kad gyvenime reikia ne tik imti, bet ir duoti. Gal kartais atrodo, jog fondo veikla labai paprasta, kažkas paaukojo pinigėlius, kažkas kažką nupirko, padovanojo, tačiau taip nėra. Žmonės patys važiuoja, patys mato problemas ir bando jas spręsti. Rimantas su tais vaikais bendrauja taip artimai, jog jie tarsi patampa savais. Ta šiluma, kuria dalinasi šis fondas, yra be galo graži“, – jautriai kalbės Erika.
Be jautrių ir atvirų pokalbių šį šeštadienį „Virtuvės istorijų“ laidoje netrūks ir gardžių patiekalų receptų. Erika su laidos vedėja Ilona Juciūte-Čibirkiene keps dešrainius, o Merūnas stos į vyrukų komandą ir su šrilankiečiu šefu Dilanu Dampella Gamage virs aštrius ryžius su dešrelėmis.
„Nuo šios dvikovos priklausys tai, kaip mes toliau gyvensime pusę metų“, – azarto nestokos ir su šypsena kulinarinės kovos pradžioje rėš Merūnas.
Pasirodo, ne veltui laidos herojai drąsiai teigia esantys virtuvėje ne naujokai - tarptautinės operos žvaigždės, tenoro Merūno Vitulskio santykiai su kulinarijos pasauliu itin glaudūs, tik gal ne visuomet pasisekę.
„Kai parsivežu vaikus iš darželio, esu priverstas gaminti ir tai vyksta kasdien. Mėgstu praktikuotis, bandyti vis ką nors naujo. Kartais tai nuveda į prarają, o kartais visai neblogai gaunasi. Man maisto gamyboje svarbiausia yra įkvėpimas“, – laidoje atviraus Merūnas.
Savo kulinariniais sugebėjimais Merūnui nenusileis ir Erika, tačiau žinoma moteris gabi ne tik gastronomijoje, bet ir madoje. Erika yra viena pirmųjų mados kūrėjų šalyje, atidariusių savo vardo plius dydžio mados namus ir įnešusi naujų vėjų į Lietuvos moterų spintas.
„Apkūnesnės moterys galbūt yra nedrąsios, tačiau puoštis tikrai mėgsta ir su mano pagalba pagaliau atranda savo liemenį, dirželius, atranda drabužius, kurių seniau tikrai nedrįso dėtis. Man „plius size“ moteris yra pati gražiausia“, – drąsiai teigs Erika.
Kaip prie R. Kaukėno paramos fondo prisideda Erika ir Merūnas Vitulskiai, koks Merūno moters idealas, kokios naujienos laukia Erikos mados namų lankytojų ir kuris laidos herojus geresnis kulinaras – sužinosime jau šį šeštadienį, 8:30 val. per TV3 televiziją!
Kulinarinė pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ sugrįžo ir pradėjo dvyliktąjį sezoną, kuriame laukia dar daugiau azartiškų kovų, unikalių receptų bei įtraukiančių pokalbių ir atvirų istorijų su garsiausiais šalies žmonėmis. Į dvikovą stos ne tik laidos herojai, bet ir jos vedėjai – šefai Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir šrilankietis Dilanas Dampela Gamage. Geriausi pokalbiai mezgasi virtuvėje, todėl kaskart patiekalų gamybą lydi atviros, nuoširdžios istorijos, o galiausiai į studiją atvykęs trečiasis laidos svečias turi ne tik išrinkti skanesnį patiekalą, bet ir atspėti, kuris kulinaras jį pagamino.
Dvyliktasis „Virtuvės istorijų“ sezonas – šeštadieniais, 8:30 val. per TV3!