• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį trokštate pagaminti ką nors išskirtinio, bet be galo gardaus? Išbandykite šį virtų bulvių koldūnų receptą, kuriuo su skaitytojais dalinasi „Gamink su Audrone" autorė.

8

Savaitgalį trokštate pagaminti ką nors išskirtinio, bet be galo gardaus? Išbandykite šį virtų bulvių koldūnų receptą, kuriuo su skaitytojais dalinasi „Gamink su Audrone" autorė.

REKLAMA

Koldūnams reikės: 1 kg. bulvių, 2.5 - 3 st.miltų, 2 kiaušinių, druskos.

Įdarui: virtos ar keptos mėsos faršo, prieskonių, svogūno, žalumos (krapų ar petražolių), druskos, aliejaus kepimui.

Gaminimas:

Bulves išvirti su druska, sugrūsti į košę, įmušti kiaušinį, suberti miltus.

Svieste pakepti pjaustytą svogūną, sudėti smulkiai pjaustytą, virtą faršą ir pagardinti prieskoniais (įdaras paruoštas).

Stalviršį pabarstyti miltais ir iš bulvių masės daryti apskritimus.

Į apskritimo viduriuką dėti įdaro ir formuoti koldūnus. (Iš pusės recepte nurodytos porcijos gaunasi 12 nemažų koldūnų).

Į puodą, su verdančiu ir pasūdytu vandeniu, sudėti koldūnus (beje, leiskite jiems virti erdviai) ir jiems iškilus į paviršių pavirti 3 - 4 min.

Virtų bulvių koldūnai paruošti, patiekti su grietinės ir sviesto padažu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų