Koldūnams reikės: 1 kg. bulvių, 2.5 - 3 st.miltų, 2 kiaušinių, druskos.

Įdarui: virtos ar keptos mėsos faršo, prieskonių, svogūno, žalumos (krapų ar petražolių), druskos, aliejaus kepimui.
Gaminimas:
Bulves išvirti su druska, sugrūsti į košę, įmušti kiaušinį, suberti miltus.
Svieste pakepti pjaustytą svogūną, sudėti smulkiai pjaustytą, virtą faršą ir pagardinti prieskoniais (įdaras paruoštas).
Stalviršį pabarstyti miltais ir iš bulvių masės daryti apskritimus.
Į apskritimo viduriuką dėti įdaro ir formuoti koldūnus. (Iš pusės recepte nurodytos porcijos gaunasi 12 nemažų koldūnų).
Į puodą, su verdančiu ir pasūdytu vandeniu, sudėti koldūnus (beje, leiskite jiems virti erdviai) ir jiems iškilus į paviršių pavirti 3 - 4 min.
Virtų bulvių koldūnai paruošti, patiekti su grietinės ir sviesto padažu.