„Senai jau kepiau spurgas, tad šiandien, važiuodami pas vaikus, jų prikepiau. Man šis receptas patikimiausias, nes spurgytės gaunasi labai gardžios, purios ir visai nesubliūkšta“, – sako Audronė.
Reikės:
2x180 g. varškės,
4 kiaušinių,
4 v. š. cukraus,
250 g. miltų,
1 a. š. kepimo miltelių,
1 a. š. vanilinio cukraus,
aliejaus kepimui,
cukraus pudros
Gaminimo eiga:
Kiaušinius su cukrumi suplakite mikseriu ir sudėkite varškę. Išmaišykite.
Į masę suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais.
Iš paruoštos masės formavuokite nedidelius rutuliukus rankas kiek sudrėkinkite, kad masė neliptų prie rankų) ir juos virkite įkaitintame aliejuje.
Iškeptas spurgas apibarstykite cukraus pudra.
„Beje, prikepiau spurgų labai greitai, tad tikrai negalvokite, kad jų prikepti sugaišite daug laiko“, – šypteli ji,
Šaltinis: „Gamink su Audrone“