• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keliautojai Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius tęsia savo įspūdingą kelionę, o mes pateikiame keliautojų dienoraščio fragmentus ir įspūdingą nuotraukų galeriją! Tokių vaizdų būtų galima pavydėti:

26

Keliautojai Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius tęsia savo įspūdingą kelionę, o mes pateikiame keliautojų dienoraščio fragmentus ir įspūdingą nuotraukų galeriją! Tokių vaizdų būtų galima pavydėti:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nikaragvoje žmonės (matyt, iš dyko buvimo), susigalvojo tokią unikalią pramogą - čiuožinėjimą per pelenus nuo veikiančio ugnikalnio šlaitų. Po Australijos bulių mūsų jau niekuo nepagąsdinsi - ugnikalnis, tai ugnikalnis.

REKLAMA

Norėjome suspėti prieš tai, kol kalną aplimpa gaujos turistų, todėl į kelią išsiruošėme labai anksti. Ir nepasigailėjome! Specialiai Benediktui Vanagui atradome puikų greičio ruožą Dakaro treniruotėms - su karvėmis ir viską ten.

Cerro Negro - Juodasis kalnas - yra ganėtinai bjauraus charakterio ugnikalnis, nes mėgsta regliariai pasišvaistyti lava ir pelenais. Per pastarąjį šimtmetį jau buvo išsiveržęs balažin kiek kartų. Bet dėl to nuolatinio išsiveržinėjimo, šitas kalnas turi vieną puikią savybę - šlaitą, nuo kurio (jei visiškai neturi smegenų) - gali čiuožinėti specialiomis rogutėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Bjaujaus chakaterio ugnikalniai dažniausiai nebūna dideli - nes visą savo vidinį turtą jau būna išspjaudę po visą apylinkę. Vėjas pučia nuo kalno, tai mėgaujamės nepakartojamu chlorkalkių ir sieros vandenilio aromatu.

Nurėpliojome prie pat kraterio. Tiesą pasakius, nieko labai jau įspūdingo. Jei nekreiptume dėmesio į faktą, kad žemės paviršiaus temperatūra čia tokia, kad įkišęs pirštus gali iškentėti gal keletą sekundžių - lyg ranką virš grilio laikytum.

Apskritai - paimi su ranka, prakasi duobelę - ir iš jos iškart pradeda rūkti dūmai. O štai šiek tiek žemiau net ir kastis nereikia - ten tiesog viskas sau ramiai rūksta - galima drąsiai statyti rūkyklą ir atidaryti lietuviško karšto rūkymo mėsos tiekimo liniją.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų