Šokoladiniam tortui su vyšniomis reikės:
Du ~18cm biskvitai:
200 g miltų, 200 g sviesto, 225 g cukraus, 50 ml pieno, 20g tamsios kakavos, 2 kiaušinių, 1a.š. kepimo miltelių, 1/4a.š. sodos, 1a.š. vanilinio cukraus, žiupsnelio druskos
Kremui:
4 kiaušinio baltymų, 200g cukraus, 300g sviesto, 120g juodojo šokolado, 1a.š tamsios kakavos, 1a.š. vanilinio cukraus, saujelę (~15vnt.) vyšnių
Vyšnių sirupo ar likerio biskvitams sulieti.
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi iki purumo, berti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, kakava ir druska, soda. Įmušti kiaušinius ir išmaišyti iki vientisumo. Pilti pieną bei vanilinį cukrų.
Tešlą padalinti į kepimo popieriumi įtiestu dugnu, ~18cm apvalias skardeles. Kepti 180C apie 25min. Patikrinti mediniu iešmeliu.
5 min pravėsinti skradelėje, tada perkelti ant grotelių kol pilnai atšals.
Kremui baltymus plakti su cukrumi ant verdančio vandens dubens (dugnas neturi liesti vandens), kol gausis spindžios, formą lengvai laikančios, putos.
Nukėlus dar kelias minutes paplakti. Po gabalėlį dėti minkštą sviestą vis plakant. Suberti vanilę.
Iš vyšnių pašalinti kauliukus ir sumaišyti su 5 v.š. paruošto kremo. Padėti trumpam į šaldytuvą.
Likusį kremą sumaišyti su ištirpintu šokoladu ir kakava. Kremą tai pat palikti pusvalandžiui šaldytuve.
Atvėsusiems bisvitams pašalinti kepurėles ir sulieti sirupu ar likeriu.
Ant pirmojo biskvito dėti visą vyšnių kremą ir uždengti antruoju.
Išorę plonai aptepti šokoladiniu kremu(sunaudoti maždaug 1/5 viso kremo). Tortą palikti valandai šaltai.
Kai kremas sutvirtės likusiu kremu padekoruoti tortą ir palikti porai valandų ar per naktį šaltai. Papuoši ir pateikti.
Šaltinis: http://skanuskasneliai.blogspot.com/