Agurkai su paprika ir svogūnais
Jums reikės: 2 kg agurkų; 600 g. svogūnų; 600 g. paprikos; 300 g. morkų; 1 čili pipiras; 1 galvutė česnakų; krapai ir petražolės pagal skonį; 100 ml acto 9%; 2 v. š. su nedideliu kaupu druskos; 3 v. š. su nedideliu kaupu cukraus; 50 ml aliejaus.
Agurkus supjaustykite griežinėliais, paprikas ir svogūnus juostelėmis. Morkas sutarkuokite korėjietiškoms morkoms skirta (stambia) tarka. Česnakus supjaustykite. Viską sudėkite į didesnį indą ir palikite stovėti, kol atsiras sultys (apie 3-5 val.), po to daržoves su sultimis sudėkite į stiklainius.
Dangteliais prisuktus stiklainius sustatykite į puodą kaitinti. Kai puode vanduo užvirs, kaitinkite 10 min. Po to išėmę iš puodo, užsukite dangtelius iki galo ir apverskite stiklainius. Šiltai apklokite.
Agurkų mišrainė
Jums reikės: 2,5 kg agurkų; 3 galvų svogūnų; 3 galvučių česnako; 3 morkų; 5 raudonųjų paprikų; 1-2 čili pipirų; 1 v. š .garstyčių grūdelių; krapų ir petražolių; 2 v. š. druskos; 100 g cukraus; 150 ml acto 9%; 10 ml aliejaus.
„Visas daržoves supjaustome, suberiame visus prieskonius, gerai išmaišome ir paliekame nakčiai, kol atsiras sultys. Kai atsiras pakankamai sulčių, sudedame, gerai paspaudžiant, daržoves į stiklainius, užpilame sultimis, ant viršaus dedame krapus su petražolėmis, pridengiame dangteliais. Stiklainius statome į puodą ir sterilizuojame. Kai vanduo puode užvirs, kaitiname dar 10 min“, – nurodo Irina.
Agurkai su grūdėtų garstyčių padažu
Jums reikės:
Agurkų (kiek norite)
Marinatui – 1 litrui vandens reikės: 1,5 v. š. druskos; 5 v. š. cukraus; 100 ml acto 9 %; 2 v. š. grūdėtų garstyčių padažo; 1-2 v. š. džiovintų prieskonių mišinio agurkų marinavimui.
Išilgai perpjautus agurkus sudėkite į stiklainius, užpilkite šiek tiek pravėsusiu marinatu, sustatykite į puodą ir kaitinkite. Kai vanduo puode užvirs, kaitinkite dar 5 min. po to užsukite dangtelius ir šiltai apklokite.
„Daugelis nemėgsta sterilizavimo, konservuoja karšto pilstymo būdu: konservavimui paruoštos daržovės užpilamos verdančiu marinatu ar vandeniu, paliekamos 10-15 min pastovėti. Tada marinatas nupilamas, užvirinamas ir vėl supilstomas į stiklainius ir jie užsukami. Kartais užpilama dar trečią kartą. Aš pjaustytas daržoves arba sterilizuoju, arba verdu puode“, – apie galimas kitas šio recepto variacijas pasakoja Irina.
Aštrios agurkų salotos žiemai
Jei jūs mėgstate korėjietiškas morkas, tai šis receptas turėtų jums patikti.
Jums reikės: 2 kg agurkų; 500 g morkų; 3 čili pipirų
Agurkus supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, morkas sutarkuokite.
Užpilui reikės: 2 galvučių česnako; 100 ml aliejaus; 120 ml acto 9%; 2 v. š. druskos be kaupo; 120 g cukraus; po 1 a. š. petražolių, paprikos, kario, kalendros, juodųjų pipirų, muskato riešutų miltelių.
„Visus prieskonius sumaišykite atskirame dubenėlyje kartu su česnakais ir užpilkite ant agurkų su morkomis, gerai išmaišykite ir palikite 5 valandoms arba kol atsiras pakankamas kiekis sulčių.
Tuomet sudėkite į stiklainius, užpilkite atsiradusiomis sultimis ir statykite stiklainius į puodą kaitinti. Kai vanduo puode užvirs, kaitinti reikia dar 10 min. Nepamirškite šiltai apkloti. Laikau rūsyje“, – nurodo Irina.
Agurkai pomidorų sultyse
Jums reikės: 2,5 kg pomidorų, 2,5 kg agurkų; 3 didelių paprikų, 3 galvučių česnakų; 8 v. š. cukraus; 2 v. š. druskos su kaupu; 100 ml aliejaus; 150 ml obuolių acto (nebūtina); pusės čili pipiro; pusės a. š. maltų pipirų.
„Daug metų konservuoju agurkus šiuo receptu. Mums labai patinka, todėl noriu ir jums priminti šį receptą. Gal patiks“, – šypteli Irina.
Pomidorus ir paprikas sutrinkite trintuvu ir užkaiskite dideliame puode. Kaitinkite 20 min be dangčio ir tada suberkite druską, cukrų, pipirus, įpilkite aliejų ir pakaitinkite dar 5 min.
Į verdančią tyrę sudėkite griežinėliais pjaustytus agurkus, smulkintus česnakus, actą ir uždengę dangtį, kaitinkite dar 5 min, po to greitai viską sudėkite į sterilius stiklainius, užsukite dangtelius, apverskite ir šiltai apklokite.
„Gaunasi aštrokos, saldžiarūgščio skonio salotos. Mums jos labai tinka prie šašlykų“, – sako Irina.
Šaltinis: vakavimas.lt