TV3 laidoje „Į sveikatą“ apsilankiusi „Virtuvė N“ tinklaraščio autorė Nikoleta Kacaitė-Pupalaigė pasidalino neįprastu, tačiau, kaip ji teigė, ištobulintu sveikos picos receptu. Tai – baklažanų picos.
Jums reikės:
- baklažano,
- alyvuogių aliejaus,
- pomidorų padažo,
- alyvuogių,
- pomidoriukų,
- pievagrybių,
- sūrio,
- baziliko.
Kaip gaminti?
Baklažanus reikia supjaustyti apie 1 cm storio riekelėmis, tada jas dėti į skardą, padengtą kepimo popieriumi, ir iš abiejų pusių padengti plonu alyvuogių aliejaus sluoksniu. Skardą įdėti į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 10–12 min.
Tuo metu galima susipjaustyti likusius ingredientus taip, kad jie tilptų ant baklažano riekelių. Suminkštėjus baklažanams juos reikia ištraukti iš orkaitės, tepti ploną sluoksnį pomidorų padažo, sudėti sūrį ir supjaustytus ingredientus. Tada viską įdėti į orkaitę dar 10-čiai minučių.
Daugiau šio recepto detalių ieškokite vaizdo įraše, esančiame straipsnio pradžioje.
Laidą „Į sveikatą“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 9 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ PAMATYKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 laidą „Į sveikatą“.