Jums reikės:
450 gramų vištienos filės ,1 didesnio obuolio, 1 svogūno, 2 šaukštų manų, 1 šaukštelio kario, maltų juodųjų pipirų, druskos, cinamono žievės lazdelės.
Paniravimui: ruginių arba kvietinių sėlenų, maltos paprikos, druskos, kario.
Pradžioje vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais. Nuluptą obuolį, svogūną supjaustome bei sutriname elektriniu trintuvu.
Tuomet į dubenį suberiame manus, karį, pipirus, pasūdome bei viską labai gerai išmaišome. Į tą masę sudedame mėsą bei maždaug 1–2 valandas palaikome šaldytuve, kad išbrinktų manai.
Tada į kiekvieną maltinį įsmeigiame po cinamono lazdelę bei pavoliojame sėlenų bei prieskonių mišinyje. Kepame maltinius maždaug 10–20 minučių iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Galime kepti ne tik orkaitėje, bet ir keptuvėje arba tiesiog virti garuose.
Patiekiame su jogurtiniu padažu, kurį sumaišome iš natūralaus jogurto, smulkintų žalumynų, garstyčių bei citrinų sulčių. Tikras skanumėlis!
Šaltinis: worldrecipes