Ingredientai: šviežios mielės: 25 gramų (arba sausos - 8-9 gramų); cukrus: 3 valgomųjų šaukštų; pienas: 0,5 litro; kiaušiniai: 2; razinos: 1 didelės saujos (nebūtina); druska: žiupsnelio; miltai.
Rimuko bulviniai blynai: jei gaminti, tai tik taip
(16 nuotr.) Rimuko bulviniai blynai: jei gaminti, tai tik taip (Rimo Narkaus nuotr.)
Rimuko bulviniai blynai: jei gaminti, tai tik taip (Rimo Narkaus nuotr.)
Rimuko bulviniai blynai: jei gaminti, tai tik taip (Rimo Narkaus nuotr.)
Rimuko bulviniai blynai: jei gaminti, tai tik taip (Rimo Narkaus nuotr.)
Rimuko bulviniai blynai: jei gaminti, tai tik taip (Rimo Narkaus nuotr.)
Rimuko bulviniai blynai: jei gaminti, tai tik taip (Rimo Narkaus nuotr.)
Rimuko bulviniai blynai: jei gaminti, tai tik taip (Rimo Narkaus nuotr.)
Rimuko bulviniai blynai: jei gaminti, tai tik taip (Rimo Narkaus nuotr.)
Rimuko bulviniai blynai: jei gaminti, tai tik taip (Rimo Narkaus nuotr.)
Rimuko bulviniai blynai: jei gaminti, tai tik taip (Rimo Narkaus nuotr.)
Rimuko bulviniai blynai: jei gaminti, tai tik taip (Rimo Narkaus nuotr.)
Rimuko bulviniai blynai: jei gaminti, tai tik taip (Rimo Narkaus nuotr.)
Rimuko bulviniai blynai: jei gaminti, tai tik taip (Rimo Narkaus nuotr.)
Rimuko bulviniai blynai: jei gaminti, tai tik taip (Rimo Narkaus nuotr.)
Rimuko bulviniai blynai: jei gaminti, tai tik taip (Rimo Narkaus nuotr.)
Rimuko bulviniai blynai: jei gaminti, tai tik taip (Rimo Narkaus nuotr.)
Gaminimas
Iš pradžių mieles sumaišome su 1 valgomuoju šaukštu cukraus bei užpilame šiltu pienu. Tada į tešlą supilame išplaktus kiaušinius, likusius 2 valgomuosius šaukštus cukraus bei viską išmaišome.
Maišydamos įberiame vandenyje išbrinkytas razinas. Po to įberkite tiek miltų, kad tešla taptų tarsi grietinės tirštumo. Indą su tešla uždengiame maistine plėvele arba rankšluostėliu bei paliekame šiltoje vietoje, kol tešla padvigubės.
Tuomet kepame ant gerai įkaitintos keptuvės (stengiamės naudoti kuo mažiau aliejaus) iš abiejų pusių. Patiekiame su mėgstama uogiene, grietine, sviestu arba klevų sirupu. Galima, jeigu norisi, pabarstyti cukraus pudra. Mėgaujamės!
Šaltinis: worldrecipes.eu
REKLAMA