Špinatų ir fetos blyneliams reikės:
- 45 ml aliejaus skrudinimui
- 2 svogūnų
- 200 g špinatų
- 1 kiaušinio
- 170 ml pasukų
- 120 g miltų
- 0,5 a.š. kepimo miltelių
- 130 g fetos sūrio
- Druskos
- Pipirų
- Aliejaus skrudinimui
Gaminimo eiga:
Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite ant įkaitintos keptuvės. Dėkite špinatus ir šiek tiek patroškinkite.
Inde išplakite kiaušinį. Sudėkite troškintus špinatus, pasukas bei miltus su kepimo milteliais.
Įdėkite smulkintą fetos sūrį. Paskaninkite druska ir pipirais.
Dėkite pusei valandos į šaldytuvą, kad masė šiek tiek sustingtų.
Į keptuvę pilkite aliejų, dėkite vieno šaukšto dydžio blynelius ir pakepinkite iš abiejų pusių po kelias minutes.
Prie patiekalo puikiai tinka pomidorų pesto padažas.
Visus profesionalaus virtuvės šefo patarimus išgirskite vaizdo įraše recepto pradžioje.
Laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“ žiūrėkite šokiadieniais per TV3 12 val., 16:30 val. ir 22:30 val., per TV8 – 18 val.
Straipsnis parengtas pagal TV3 ir TV8 laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“.