Kodėl šis receptas tau gali patikti? Lengva paruošti; paprasti ingredientai; daug skaidulų, baltymų, A, C, K ir B grupės vitaminų; sotus subalansuotas augalinis patiekalas; tinka veganams ir vegetarams; nenuskriausi nei vištos nei jaučio.
Reikės:
● 40 g grikių ● 90 g rūkyto tofu ● 100 g pomidorų (man skaniausia su vyšniniais) ● 2 dideli lapai kale kopūsto ● 6 pievagrybiai
Priedai:
● 1 v. šaukštas maistinių neaktyvuotų mielių ● 1 v. šaukštas sojų jogurto
Kaip gaminti:
1. Dedam virti grikius į padruskintą vandenį. 2. Nuplaunam daržoves ir nuskambom kale kopūsto lapelius, supjaustom pomidoriukus, tofu ir grybus. 3. Į keptuvę keliauja grybai, tofu, pomidoriukai. Vis pamaišant kepam kol grybai paleis sultis, o pomidoriukai suminkštės, tada sudedam kale kopustus, išjungiam kaitrą ir keptuvę uždengiam dangčiu. Po minutės pamaišom ir vėl uždengiam kol kale kopūstas suminkštės. 4. Į lėkštę kraunam daržoves, dar užkraunam grikius, šaukštą jogurto ir pabarstom maistinių mielių. 5. Grikių bowl’as paruoštas, skanaus!
Skanaus! Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Geistė, GReat in the Kitchen.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!