Kodėl šis receptas tau gali patikti? Lengva paruošti; paprasti ingredientai; daug skaidulų, baltymų, A, C, K ir B grupės vitaminų; sotus subalansuotas augalinis patiekalas; tinka veganams ir vegetarams; nenuskriausi nei vištos nei jaučio.
Reikės:
● 40 g grikių ● 90 g rūkyto tofu ● 100 g pomidorų (man skaniausia su vyšniniais) ● 2 dideli lapai kale kopūsto ● 6 pievagrybiai
Priedai:
● 1 v. šaukštas maistinių neaktyvuotų mielių ● 1 v. šaukštas sojų jogurto
Kaip gaminti:
1. Dedam virti grikius į padruskintą vandenį. 2. Nuplaunam daržoves ir nuskambom kale kopūsto lapelius, supjaustom pomidoriukus, tofu ir grybus. 3. Į keptuvę keliauja grybai, tofu, pomidoriukai. Vis pamaišant kepam kol grybai paleis sultis, o pomidoriukai suminkštės, tada sudedam kale kopustus, išjungiam kaitrą ir keptuvę uždengiam dangčiu. Po minutės pamaišom ir vėl uždengiam kol kale kopūstas suminkštės. 4. Į lėkštę kraunam daržoves, dar užkraunam grikius, šaukštą jogurto ir pabarstom maistinių mielių. 5. Grikių bowl’as paruoštas, skanaus!
Skanaus! Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Geistė, GReat in the Kitchen.