Česnakinėms bulvių skiltelėms pagaminti geriausia rinktis bulves labai plona odele arba tiesiog šviežias bulves. Bulvių rūšis visiškai nėra svarbi, naudokite tokias, kokias labiausiai mėgstate ir nuolatos naudojate ruošti kitiems patiekalams“, – rašo tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
4 porcijoms reikės: 6 vidutinio dydžio bulvių; 3 valg. š. alyvuogių aliejaus; 3 valg. š. sviesto; 5 česnako skiltelių; 1 sauja susmulkintos šviežios petražolės; druskos; šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Įkaitiname orkaitę iki 220o C. Sviestą išlydome mikrobangėje. Česnako skilteles nulupame, 3 skilteles sutriname česnako spaustuku.
Bulves gerai nuplauname, supjaustome skiltelėmis ir sudedame į dubenį. Sumaišome su 1,5 valg. š. alyvuogių aliejaus, 1,5 valg. š. lydyto sviesto ir sutrintu česnaku. Pagardiname druska, pipirais.
Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popieriaus, sudedame bulves taip, kad skiltelės nesiliestų. Kepame įkaitintoje orkaitėje 20 min., tada apverčiame ir dar kepame 15-20 min., kol bulvės gražiai apskrunda.
Sutriname 2 česnako skilteles, viename indelyje sumaišome kartu su likusius sviestu, alyvuogių aliejumi ir petražole.
Iškepusias bulvių skilteles sudedame į vieną dubenį, sumaišome su sviesto ir aliejaus mišiniu. Jei reikia dar įdedame druskos ir juodųjų pipirų. Iškart patiekiame!
Šaltinis: Lithuanian in the USA