Renata Šniolienė jau daugelį metų ne tik puoselėja savo tinklaraštį, bet ir turi daugybę originalių idėjų, kaip panaudoti visas rudens metu sukauptas daržoves.
![TV3 laidos „La maistas“ akimirkos (nuotr. „La maistas“) 4](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.96&t=cr&s=800x600&m=4&f=/Uploads/UGallery/photos/7b/06/a4/40/7b06a4407109719d98e25daa59ac060b.jpg)
Konservavimas
„Mano giminėje buvo konditerių bei vestuvių šeimininkių, todėl manau, kad visa tai yra kraujyje – ir man pačiai tai tapo gyvenimo būdu. O kadangi gyvenu gamtoje, kur galiu prisirinkti įvairiausių gėrybių ar kažką užsiauginti, man gimė noras kažką užsikonservuoti ir sudėti į stiklainius žiemai“, – pasakos ji.
Savo konservų istorijas Renata pradėjo nuo obuolienių, o dabar ji kuria jų tiek daug ir įvairių, kad netgi yra pametusi skaičių!
„Vienas iš mano favoritų – žalių pomidorų džemas su apelsinais. Jis gaminamas iš neprinokusių pomidorų, kuriuos šeimininkės dažniausiai išmeta arba bando sunokinti. Tačiau džemas iš tokių pomidorų pavyksta ypatingas – žmonės jį valgo ir su varške, ir su kepta paukštiena, ir netgi su rūkyta žuvimi“, – atskleis moteris.
Dar ypatingesni bus laidoje pasiūlyti Renatos cukinijų konservai, kuriuos laikyti galėsite ne tik rūsyje, bet ir tiesiog virtuvės spintelėje! Anot moters, receptas – labai paprastas, ir nereikalaujantis jokių įmantresnių ingredientų, tačiau svarbu žinoti kelis triukus, kuriais ji pasidalins laidoje.
Cukinijų risotto
O štai Gian Luca parodys dar vieną cukinijų panaudojimo būdą, pažymėtą itališku prieskoniu – virtuvės šefas laidoje atskleis, kaip pasigaminti risotto su cukinijų žiedais.
Pirmiausiai cukiniją supjaustykite kubeliais ir, pridėję druskos ir pipirų, sudėkite į karšto oro gruzdintuvę 5-10 minučių. Cukinijai apskrudus, ištraukite ją ir atidėkite į šalį.
Puode užvirkite vandenį ir paruoškite „Natur Compagnie“ vištienos sultinį. Tuomet pradėkite ruošti risotto: ant grilio įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus ir suberkite smulkintą svogūną. Jam apkepus, sudėkite ryžius ir leiskite jiems šiek tiek pakepti, kol grūdas taps skaidrus. Tuomet, vis lėtai pamaišydami, į keptuvę pradėkite pilti baltą vyną ir sultinį.
Gian Luca pasidalins naudingu patarimu ir apie patiekalui naudojamus ryžius. „Žmonės risotto kartais pristato kaip košę, tačiau tą išgirdę italai patirtų šoką. Prisiminkite – risotto naudojami ryžiai turi būti itališki. Jei naudosite ilgus ir plonus ryžius, tuomet patiekalas nepavyks“, – tikins virtuvės šefas.
Galiausiai smulkiai supjaustykite cukinijų žiedus, o tuomet suberkite juos į keptuvę kartu su cukinijų kubeliais. Risotto išvirus, pagardinkite jį sviestu, parmezano sūriu, druska ir pipirais, o tuomet keptuvę uždengite. Leiskite patiekalui pastovėti 5 minutes ir patiekite jį su šviežiu baziliku.
Skanaus!
Laida „La maistas“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!