• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį šeštadienį ypatinga kalėdinė „Gardu Gardu“ laidos virtuvė persikels į Gian Lucos Kulinarijos studiją: bus daug šurmulio, daug šventinės nuotaikos ir net netikėtų svečių. Visos laidos metu tvyros pakili šventinė nuotaika, o profesionaliems virtuvės šefams asistuos jų pačių atžalos.

Šį šeštadienį ypatinga kalėdinė „Gardu Gardu“ laidos virtuvė persikels į Gian Lucos Kulinarijos studiją: bus daug šurmulio, daug šventinės nuotaikos ir net netikėtų svečių. Visos laidos metu tvyros pakili šventinė nuotaika, o profesionaliems virtuvės šefams asistuos jų pačių atžalos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Charizmatiškasis Gian Luca nestokos geros nuotaikos ir jaukiai jausdamasis savoje virtuvėje pademonstruos, kaip iškepti Kalėdinę žąsį: kaip teisingai pašalinti nereikalingas dalis, kaip surišti paukštį, kad kepdamas išlaikytų tobulą formą, kokius prieskonius naudoti ir t.t. O garnyrui pasiūlys netradicines – apelsinų salotas. Tai turėtų paįvairinti įprastus lietuviškus stalus ir tikrai nenuvilti svečių.

REKLAMA

Tuo metu profesionalus konditerijos šefas Ali iškeps burnoje tirpstančius dviejų rūšių keksiukus ir pasiūlys dvi žavingas dekoravimo idėjas.

O visą laidą vainikuos vedėjų šeimų atvykimas: vaikai dekoruos kepinius, na ir, žinoma, visi sės prie šventinio pietų stalo bei sveikins Švenčių proga visus žiūrovus.

REKLAMA
REKLAMA

Be kokio prieskonio Ali neįsivaizduoja savo pietų stalo, kiek laiko reikia kepti žąsį, kokioje temperatūroje kepti keksiukus, kad jų paviršius būtų traškus ir daug kitų naudingų patarimų šio šeštadienio televizijos laidoje „Gardu Gardu“! Ką „Gardu Gardu“ studijoje gamins Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas? Kalėdinė žąsis su apelsinų salotomis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į gilią skardą supilti vyną ir įmesti rozmarino šakelę. Ant skardos uždėti groteles ir ant jų padėti žąsį nugara į viršų. Paukštį uždengti maistine folija. Pašauti į iki 210°C įkaitintą orkaitę, pakepti 10–15 minučių ir sumažinti kaitrą iki 190°C. Kepti apie 2 valandas, priklausomai nuo žąsies dydžio (1 kg kepa 40 minučių).

REKLAMA

Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos ant grotelių sudėti prieskoniuose su česnaku ir aliejumi įtrintas bei per pusę perpjautas bulves. Patiekiant ant stalo bulves apšlakstyti rūkytu alyvuogių aliejumi.

Apelsinus nulupti peiliu ir nepalikti baltos odelės. Supjaustyti kubeliais. Atskirame indelyje sumaišyti aliejų, pipirus, druską, džiovintą raudonėlį ir išspaustą česnako skiltelę. Užpilti apelsinus ir išmaišyti. Patiekti su žąsimi ir keptomis bulvėmis. Skanaus! Kalėdiniai keksiukai

REKLAMA

Tada suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Vėl viską gerai išmaišyti ir padalinti tešlą į dvi dalis. Į vieną dalį sudėti šokoladą, į kitą – pistacijų pastą. Formeles ištepti lydytu sviestu ir konditeriniu maišeliu paskirstyti į jas tešlą. Pašauti į iki 210°C įkaitintą orkaitę ir iš karto sumažinti kaitrą iki 180°C. Kepti apie 25 minutes.

Atskiruose induose ištirpinti juodą ir baltą šokoladus, sumaišyti su aliejumi. Iškeptus ir atvėsusius keksiukus panardinti iki pusės į glaistą ir apibarstyti liofilizuotų aviečių trupiniais bei smulkintomis pistacijomis. Džiaugsmas akims ir skonio receptoriams!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų