- Kiaušiniai, 6 vienetai
- Kvietiniai miltai, 150 gramų
- Cukraus pudra, 100 gramų
- Kakava, 20 gramų
- Šokoladas, juodasis, 120 gramų
- Sviestas, tirpintas, 60 mililitrų
- Kepimo milteliai, 1 šaukštelis
Gaminimas:
REKLAMA
REKLAMA
Kremui:
- 2 l grietinės
- 100 g cukraus
- 40 g želatinos
- romo esencijos
- Šokoladinei glazūrai:
- 200 g šokolado
- 200 g sviesto
- vaisių tortui papuošt
Atskirai iškepame biskvitus. Ruošiame kremą: grietinėlę išplakame ir pamažu sumaišome su tirpintu šokoladu ir sviestu. Grietinę išplakame ir sumaišome su tirpinta želatina. Viską sluoksniais dedame į formą ir paliekame nakčiai. Išverdame glazūrą: šokoladą ir sviestą šildome vandens vonelėje. Kitą dieną tortą padengiame glazūra ir puošiame vaisiais. Skanaus.
REKLAMA