Jums reikės (stiklinės 250 ml):
5 kiaušiniai; 1 stiklinė cukraus; 5 dideli obuoliai (geriau tiktų rūgštūs); 2 stiklinės miltų; 0,5 stiklinės aliejaus; 2 a.š. kepimo miltelių; 1 a.š. cinamono
Tradicinis obuolių pyragas
Orkaitę įkaitiname iki 180 °C temperatūros.
Kiaušinius išplakama su cukrumi iki masė patrigubės. Pilame aliejų ir plakame toliau. Miltus išmaišome su kepimo milteliais ir po truputį sijojame į kiaušinių masę.
Tešla turi būti grietinės tirštumo , jeigu per skysta dedame dar miltų.
Obuolius supjaustome skiltelėmis ir apvoliojame cinamonu. Į pasirinktą kepimo indą pilame dalį tešlos ir dedame dalį obuolių. Toliau pilame likusią dalį tešlos ir sudedame kitą dalį obuolių.
Pyrago kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės ir pasirinkto kepimo indo. Mano kepimo indas 26x21 cm ir kepiau 50 min. Ar iškepęs būtinai tikrinkite mediniu iešmeliu pyrago vidurį. Jeigu iešmelis apsivėlęs tešla ,dar reikia kepti toliau.
Šaltinis: „Ritos receptai“