• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pyragas labai paprastas, skanus ir tradicinis. Šis pyragas nepavykti negali. Reikalingų produktų tikrai atsiras kiekvienuose namuose. Jeigu kartais pritrūkstame sviesto, tai aliejaus tikrai visi turime“, – rašo tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.

Pyragas labai paprastas, skanus ir tradicinis. Šis pyragas nepavykti negali. Reikalingų produktų tikrai atsiras kiekvienuose namuose. Jeigu kartais pritrūkstame sviesto, tai aliejaus tikrai visi turime“, – rašo tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.

REKLAMA

Jums reikės (stiklinės 250 ml):

5 kiaušiniai; 1 stiklinė cukraus; 5 dideli obuoliai (geriau tiktų rūgštūs); 2 stiklinės miltų; 0,5 stiklinės aliejaus; 2 a.š. kepimo miltelių; 1 a.š. cinamono

Tradicinis obuolių pyragas

Orkaitę įkaitiname iki 180 °C  temperatūros.

Kiaušinius išplakama su cukrumi iki masė patrigubės. Pilame aliejų ir plakame toliau. Miltus išmaišome su kepimo milteliais ir po truputį sijojame į kiaušinių masę.

Tešla turi būti grietinės tirštumo , jeigu per skysta dedame dar miltų.

Obuolius supjaustome skiltelėmis ir apvoliojame cinamonu. Į pasirinktą kepimo indą pilame dalį tešlos ir dedame dalį obuolių. Toliau pilame likusią dalį tešlos ir sudedame kitą dalį obuolių.

REKLAMA
REKLAMA

Pyrago kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės ir pasirinkto kepimo indo. Mano kepimo indas 26x21 cm ir kepiau 50 min. Ar iškepęs būtinai tikrinkite mediniu iešmeliu pyrago vidurį. Jeigu iešmelis apsivėlęs tešla ,dar reikia kepti toliau.

Šaltinis: „Ritos receptai

Visiskai tokį patį kepu su slyvomis. Tik vietoje aliejaus dedu istirpdytą sviestą. Bandziau ir su obuoliais, bet su slyvomis skaniau. Ir dar nereikia cukraus. Peidedu razinu. Skanu ir skaldyti lazdyno riešutai
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų