Pasak „Hesburger” plėtros vadovės Ievos Salmelos, “Hesburger” restoranų tinklas skatina ekologinį mąstymą visose įmonės veiklos sferose ir grandyse ir dėdamas pastangas sumažinti aplinkos taršą iki minimumo demonstruoja pavyzdines aplinką tausojančias energijos bei gamtos išteklių taupymo idėjas.
„Mes skatiname ekologinį mąstymą visose mūsų veiklos sferose ir stengiamės sumažinti aplinkos taršą iki minimumo. Nenorime švaistyti gamtos išteklių ar sukelti negatyvų poveikį aplinkai. Būdamas stambiu darbdaviu Suomijoje bei Baltijos šalyse, „Hesburger“ restoranų tinklas aprūpina darbu ir sudaro komfortabilias darbo sąlygas tūkstančiams žmonių. Dirbame užtikrindami didelį aukštos kokybės produktų asortimentą, kurio dėka mūsų klientai grįžta į mūsų restoranus vėl ir vėl.“ - pasakoja I. Salmela. Mažiau atliekų – švaresnis pasaulis
Vartojimo atliekos sudaro vieną rimtesnių greitojo maisto restoranų tinklų specifinių problemų. „Hesburger“ restoranų tinklas jau seniai atsisakė kartoninių pakavimo dėžučių, sumažintas ir dar plonesnis mėsainių vyniojamasis popierius, o šviežios salotos pakuojamos į aplinkai nekenkiančias pakuotes iš visiškai kompostuojamos PLA medžiagos, pramoninio kompostavimo sąlygomis greitai suyrančios į augalų auginimui tinkamą dirvožemį.
Energijos taupymas kiekvienoje veiklos grandyje
Panaudotas bulvyčių gruzdinimo aliejus perdirbamas į biokurą, kuriuo jau daugelį metų šildomos gamyklos patalpos bei kaitinamas vanduo.
Naujosios kartos restoranams energiją vandens bei patalpų šildymui generuoja ant stogo sumontuoti saulės energijos kolektoriai. Saulės kolektoriai montuojami ir senųjų restoranų atnaujinimo darbų metu.
„Hesburger“ restoranų tinklo restoranuose įrengta oro kondicionavimo sistema nukreipia šiltą orą į lauką, išeinančio oro šiluma surenkama ir nukreipiama šildyti įeinantį šaltą orą. Šilumos atgavimo panaudojimas leidžia sumažinti energijos, reikalingos šildymui, kiekį.
„Hesburger“ restoranų tinklo restoranų virtuvių šaldymo įrangos generuojama surenkama ir nukreipiama į restorano oro kondicionavimo įrenginius cirkuliuojančio oro ir restorane naudojamo vandens šildymui. Dažnai šilumos pakartotinio panaudojimo sistema generuoja tiek energijos, kad papildomo šildymo nebereikia.
Prekystalių švieslentės ir lauko reklamos daugelyje restoranų jau veikia naujųjų, energiją taupančių technologijų pagrindu. Ateityje naujuose restoranuose šviesos diodų (LED) lempos bus diegiamos ir lubų šviestuvuose bei naudojamos lauko apšvietimui.
Išmaniai organizuota transporto sistema ženkliai sumažina nuvažiuotų kilometrų skaičių ir padeda sutaupyti dešimtis sunkvežimių reisų (791 863 km ridos per metus)
Darbo drabužiai ir išradingas senos tekstilės panaudojimas
„Hesburger“ restoranų tinklo darbiniai drabužiai reprezentuoja tvarią plėtrą ir atsakingą, tėvyninį dizainą. Aukštos kokybės medžiagos pratęsia drabužių tarnavimo laiką ir keičiantis darbuotojams leidžia juos vilkėti pakartotinai. Darbuotojams taip pat pateikiamos instrukcijos, kaip savo drabužius prižiūrėti nekenksmingu aplinkai būdu.
„Hesburger“ restoranų tinklo nebenaudojami drabužiai ir reklaminė medžiaga yra perdirbami. Pavyzdžiui, iš seno modelio prekės ženklo nebenaudojamų restoranų tinklo vėliavų sukurta unikali perdirbamų produktų kolekcija, skirta „Hesburger“ restoranų tinklo darbuotojų apdovanojimui ir motyvacijai.
Graženio pasaulio vardan. Pagalba Archipelago salynui
„Hesburger“ restoranų tinklas prisideda prie salyno aplinkos apsaugos, teikdamas finansinę paramą Archipelago jūros apsaugos fondo išlaikomai įstaigai. „Centrum Balticum“ fondo išlaikomos Archipelago salyno apsaugos įstaigos veiklos tikslas yra eutrofikacijos sustabdymas Archipelago salynuose. (Eutrofikacija - į vandenį patenkančios cheminės medžiagos ir pokyčiai, tiesiogiai veikiantys šio regiono augalų ir gyvūnų gyvenamąją aplinką.)
Šviesi ateitis Bangladešo lūšnynų vaikams
2005 metais „Hesburger“ restoranų tinklas pradėjo bendradarbiavimą su „Fida International“ dėl lūšnynų rajono plėtros projekto, kurį vainikavo naujai pastatyta Dakos lūšnynų mokykla. Mokykloje pradėjo edukacinę programą 180 mokyklinio amžiaus vaikų. 2012 metais „Hesburger“ restoranų tinklas užsibrėžė padidinti mokinių skaičių šimtu naujų vaikų. Tikslas buvo pasiektas: 2012 metais Dakos mokyklą lankė jau 312 vaikų. Jų gyvenimas visiškai pasikeitė, nes jie ėmė mokytis, ir nebeprivalo dirbti alinančio darbo nuo ryto iki sutemų.
„Hesburger“ restoranų tinklo veiklos kertinis akmuo - kokybė
Kokybės ir saugumo klausimais „Hesburger“ restoranų tinklas jau beveik dešimtmetį bendradarbiauja su bendrove „Net-Foodlab Oy“. Maisto produktų kokybės valdymo paslaugų teikime besispecializuojanti bendrovė, be kita ko, atlieka paviršių higienos, produktų saugojimo ir maistinių medžiagų sudėties tyrimus bei kepimo aliejaus kokybės ir alergenų tyrimus ir testus. 2012 metais „Hesburger“ restoranų tinklo restoranuose iš viso buvo paimta 650 maisto produktų mėginių, o maisto produktų logistikos ir gamybos padalinyje - 1300 maisto produktų mėginių.