Duona yra puikus angliavandenių šaltinis, aprūpinantis organizmą energija. Be to, duonoje yra B grupės vitaminų, skaidulų ir mineralų, kurie prisideda prie normalios organizmo veiklos.
Vis dėlto, nesaikingas duonos vartojimas gali sukelti antsvorio ir medžiagų apykaitos problemas. Pažįstu žmonių, kurie viską valgo su duona. Kai kurių rūšių duona, ypač balta duona, gali turėti aukštą glikemijos indeksą, todėl tai gali padidinti cukraus kiekį kraujyje. Svarbu duoną vartoti saikingai ir atsižvelgti į savo individualius poreikius.
Sužinokite, kokie maisto deriniai nėra patys tinkamiausi.
Uogienė ir duona
Nors toks produktų derinys labai primena vaikystę, tačiau jis tikrai nėra pats tinkamiausias pasirinkimas. Toks derinys yra tikra kalorijų bomba, be to, toks maistas gali sukelti pilvo pūtimą. Pamirškite apie šį derinį, jei rūpinatės savo figūra. Tą galiu patvirtinti ir iš savo patirties, nes pusryčiams labai mėgau valgyti skrebučius su uogiene. Būtent todėl ilgą laiką man teko kovoti su papildomais kilogramais, rašo valstietis.lt.
Sūdytos daržovės, vaisių salotos ir rauginti kopūstai
Marinuoti agurkai ar alyvuogės gali būti puikus pietų sumuštinio priedas, tačiau būkite atsargūs! Mano draugė kartą persistengė su alyvuogėmis ir duona, todėl visą vakarą skundėsi ne pačiais maloniausiais pojūčiiais pilve. Tas pats pasakytina ir apie raugintus kopūstus. Jų geriau nevalgyti su duona, nes gresia rėmuo. Nemalonios pasekmės gali laukti suvalgius vaisių ir duonos. Nors toks derinys tikrai nėra labai populiarus, tačiau naudinga žinoti, kad tai gali sukelti nemalonius simptomus.
Bulvės ir duona
Bulvės daugelyje šalių yra pats populiariausias garnyras. Bulvės yra skanios, maistingos ir dera su daugybe maisto produktų, bet tikrai ne su duona. Jei valgysite bulvių košę, kurią užkąsite duoną, netrukus tikrai pajusite sunkumą skrandyje. Maisto produktų, kuriuose yra daug krakmolo, nereikėtų derinti su duona.
Makaronai ir košė
Mėgstate įvairiais būdais paruoštus makaronus? Aš – taip pat! Vis dėlto, makaronų jokiu būdu nereikėtų valgyti su duona, nes tokiame derinyje bus per daug angliavandenių.
Košės gali būti skanios ir sveikos, tačiau jos taip pat gali pakenkti, jei jas valgysite su duona. Tokiame derinyje taip pat bus per daug angliavandenių.
Julienne ir duona
Šis patiekalas taip pat nedera su duona. Julienne tradiciniame patiekale yra daug grybų, kurie yra sunkiai virškinami, todėl derinyje su duona tikrai sukels skrandžio problemų.
Nors duoną tikrai verta įtraukti į savo mitybos racioną, tačiau būkite atsargūs rinkdamiesi tinkamus derinius. Jūsų skrandis už tai tikrai padėkos!