• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki gražiausių metų švenčių lieka vos daugiau nei savaitė, taigi pats metas pagalvoti – ką skanaus gaminsite šeimai ir svečiams.

8

Iki gražiausių metų švenčių lieka vos daugiau nei savaitė, taigi pats metas pagalvoti – ką skanaus gaminsite šeimai ir svečiams.

REKLAMA

Gardžiomis netradicinių patiekalų idėjomis šventiniam stalui, receptais ir naudingais patarimais pasidalins TV3 kulinarinės laidos „La Maistas“ virtuvės šefai Vylius Blauzdavičius, Tomas Rimydis ir Natalija Kurganovė.

Prie nuolatinių laidos šefų – grilio entuziasto Vyliaus Blauzdavičiaus ir istorinės virtuvės žinovo, profesionalaus šefo Tomo Rimydžio šiandien prisijungė Natalija Kurganovė. Maistas su charakteriu – taip galima apibūdinti Natalijos patiekalus. Savo receptais ir atradimais ji dalinasi tinklapyje magicmint.lt.

Šios „La Maistas“ laidos tema – patiekalai šventiniam stalui. Kaip sakė laidos viešnia Natalija, ant šventinio jos stalo vietą randą ir tradiciniai patiekalai, ir naujovės. Taigi, ir laidos žiūrovams ji pasiūlys pasigaminti ne visai tradicinį patiekalą – midijas užkeptas su sūriu ir naminiu majonezu. Dar vienas jos receptas patiks ir puikiai tiks netoleruojantiems glitimo – šefė pagamins kūčiukus be kvietinių miltų. Kvietinius miltus ji pakeis migdolo riešutų miltais.

REKLAMA
REKLAMA

„Su tešla, kurioje visai nėra miltų, gan sunku dirbti, nes ji trupa. Tad prieš formuojant kūčiukus, patarčiau ją palaikyti šaldytuve“, – patarimu pasidalino Natalija.

REKLAMA

Tuo tarpu profesionalus virtuvės šefas Tomas Rimydis atsigręš į istoriją ir paruoš patiekalą, atkeliavusį iš Lietuvos didikų Radvilų virtuvės – įdarytą sterką su pastarnokais ir nesaldų meduolinį pyragą su griežčiais.

„Sterkas su pastarnokais – šis patiekalas atkeliavo iš Radvilų virtuvės. Jie daug keliavo, daug pasaulio matė, mėgo pasipuikuoti, prieš svečius pasirodyti, pirmieji Lietuvoje atsivežė profesionalius virtuvės šefus iš Prancūzijos, kurie ir įnešė Prancūzijos virtuvės dvelksmo į lietuvių virtuvę“, – įdomią patiekalo istoriją pasakojo šefas.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi nedaug kas „La Maisto“ studijoje žinojo, kas yra griežtis, Tomas papasakojo apie šią daržovę ir jos panaudojimą: „Griežtis – šakninė ropinė daržovė, burokėlio giminatis. Ši daržovė buvo nepelnytai užmiršta, bet dabar vėl atgimsta mūsų virtuvėje. Pati daržovė turi kažkiek cukraus, bet nėra krakmolinga, taigi puikiai tiks pyragui. Visi įpratę, kad meduoliniai pyragai būna saldūs, bet šis bus kitoks“, – kalbėjo T. Rimydis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tomas Rimydis tai pat pademonstruos žiūrovams kaip pasigaminti naminį burokėlių majonezą – neįtikėtinai greita, paprasta ir gardu. „Svarbu, kad visi produktai būtų vienodos temperatūros, todėl

geriausią juos palaikyti porą valandų šaldytuve prieš pradedant gaminti“, – patarė virtuvės šefas Tomas.

Vylius Blauzdavičius taip pat nustebins žiūrovus netikėtu patiekalu – gamins silkę, užkeptą su bulvėmis ir sūriu. O smaližiams paruoš meduoliškus sausainius su šokoladu.

REKLAMA

Siūlome pasigaminti Tomo Rimydžio meduolinį pyragą su griežčių įdaru.

Meduolinis pyragas su griežčiais

Jums reikės: Tešlai:

· 250 g miltų

· 200g sviesto

· 100 g pieno

· 3 kiaušiniai

· 5 g druskos (arba pagal skonį)

· 5 g krapų

· 5 g meduolių prieskonių

Įdarui:

· 100 g griežčių

· 50 g svogūnų

· 20 g česnakų

· 5 g krapų

· 5 g petražolių

· druskos

· aliejaus

Gaminimo eiga:

1. Griežčiai supjaustomi smulkiais kubeliais ir dedami į verdantį vandenį 1 minutei. Išgriebiami ir nuvarvinami.

REKLAMA

2. Keptuvėje ant šiek tiek aliejaus apkepinami smulkinti svogūnai, česnakai ir griežčiai, kol viskas gražiai apskrunda. Paskaninama smulkintais krapais, petražolėmis, druska, viskas išmaišoma ir atvėsinama.

3. Minkštas kambario temperatūros sviestas gerai išsukamas šaukštu iki vientisos konsistencijos. Beriami miltai, meduolių prieskoniai, druska, pilamas pienas ir viskas išsukama iki vientisos masės. Įmaišomi išplakti kiaušiniai ir smulkiai pjaustyti krapai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Pusė tešlos dedama į kepimo popieriumi išklotą formą. Ant jos dedamas įdaras, o ant įdaro - likusi tešla.

5. Kepama iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių

6. Iškepęs pyragas atvėsinamas formoje, o tada pjaustomas.

Receptai, naudingi patarimai ir įdomybės laidoje „La Maistas“ – sekmadienį 9 val. per TV3 ir portale www.lamaistas.lt

„La Maistas“ – skanu čia!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų