Obuoliai. Turi vitamino A, b2, B3, B3, B6, B9, C, E, PP. Geriausia vartoti termiškai neapdorotus arba keptus.
Vynuogės. Šviežiose uogose yra vitaminų A, C, E, PP, H, B grupės vitaminų, kalcio, geležies, kalio, magnio, natrio, fosforo ir kitų mikroelementų.
Riešutai. Geras vitaminų B1, B2, C, PP, geležies, vario, kobalto ir mangano šaltinis.
Erškėtuogės. Turi vitamino A, C, B, E. Labai naudingos arbatos ir nuovirai.
Šaltalankiai. Naudojami šaltalankių aliejui, taip pat galima maišyti į arbatas.
Bruknės. Turi vitamino C, kalio, kalcio, rauginių medžiagų. Iš bruknių gaminami džemai, uogienės, morsai ir kompotai.
Spanguolės. Pasižymi vitaminų C ir PP gausa. Galima šaldyti, gaminti padažus ir morsą.
Burokėliai. Turi B grupės vitaminų, vitamino PP, geležies, jodo, kalio, kalcio ir mangano.
Grybai. Rugsėjis ir spalis – pats metas grybauti. Grybus galima džiovinti, virti, marinuoti, šaldyti ir kepti.
Moliūgai. Šios daržovės turi daug vitaminų A, B, C, D, E, T, PP, geležies, karotino, cinko, fosforo. Galima spausti sultis, virti košę, užkepti orkaitėje, marinuoti.