Yra keletas maisto produktų, kuriuos geriau mesti į šiukšliadėžę, jei jų lieka, o jų šildymas gali netgi turėti neigiamos įtakos jūsų savijautai.
1. Bulvių šildymas yra bloga idėja, nes ant jų esančios bakterijos C botulinum gali sukelti apsinuodijimą maistu. Bakterijos nėra užmuštos karščiu; iš tikrųjų dėl jo bakterijų tik padaugės!
2. Jei turite virtos vištienos likučių, kitą dieną turėtumėte valgyti šaltą arba labai lėtai pašildyti žemoje temperatūroje. Baltymai vištienoje pasikeis, jei jos temperatūra staiga pasikeis perkėlus ją iš šaldytuvo vėsos į mikrobangų krosnelę ir tai tikrai gali sutrikdyti jūsų skrandį.
3. Ryžius šildyti yra rizikinga, nes ryžiai gali būti bakterijų veisimosi vieta. Ko tikrai neturėtumėte daryti, tai palikti ryžius kambario temperatūroje. Jeigu prireikė šildyti ryžius, tiesiog ištraukite juos iš šaldytuvo ir įdėkite tiesiai į mikrobangų krosnelę. Dar geriau: tiesiog suvalgykite juos vienu kartu arba išmeskite likučius.
4. Salierų galite rasti daugybėje sriubų, tačiau jei turite sriubos likučių, geriausia salierą išimti. Salieruose yra nitratų, kurie kaitinami virsta nitritais. Nitritai yra toksiški ir, be kita ko, yra susiję su širdies ligomis.
5. Geriausia kiaušinius valgyti iškart po jų paruošimo (arba vėliau valgykite šaltus) arba išmesti. Juos pašildžius, gali išsiskirti toksinai, kurie tikrai gali pakenkti jūsų organizmui.