REKLAMA
REKLAMA
Penne alla vodka reikės:
- 300 g penne rigate makaronų
- 30 g sviesto
- Alyvuogių aliejaus
- 100 g svogūno
- 5 g česnako
- 400 g smulkintų konservuotų pomidorų
- 80 g degtinės
- 150 g grietinėlės
- 5 g čili dribsnių
- 50 g kietojo sūrio
- 10 g baziliko
- 1 vnt. buratos
Gaminimo eiga:
REKLAMA
- Į keptuvę dėti sviestą, įpilti aliejų ir jame pakepinti smulkintus svogūnus, kol suminkštės.
- Įdėti smulkintą česnaką, konservuotus pomidorus, pilti degtinę.
- Padažą virti apie 10 min, kol degtinė išgaruos.
- Padažą pilti į smulkintuvą ir smulkinti, kol jis taps kreminės konsistencijos.
- Tada vėl pilti į keptuvę ir kaitinant ant silpnos ugnies, pilti grietinėlę ir dar šiek tiek pakaitinti.
- Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
- Makaronus išvirti pagal instrukcijas ant pakelio.
- Išvirtus makaronus nukošti ir sudėti į padažą, trumpai pakaitinti.
- Pagardinti juostelėmis supjaustytu baziliku.
- Patiekti su burata, pabarstyti sūrio.
Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia.
Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!
Gairės:
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!
REKLAMA