• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Ieškote įdomaus recepto vakarienei ar ruošiatės nustebinti draugus? Verta išbandyti Liutauro Čepracko makaronų receptą, kuriame naudojama degtinė suteikia neįprastą, bet subtilų skonį.

Ieškote įdomaus recepto vakarienei ar ruošiatės nustebinti draugus? Verta išbandyti Liutauro Čepracko makaronų receptą, kuriame naudojama degtinė suteikia neįprastą, bet subtilų skonį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Penne alla vodka reikės:

  • 300 g penne rigate makaronų
  • 30 g sviesto
  • Alyvuogių aliejaus
  • 100 g svogūno
  • 5 g česnako
  • 400 g smulkintų konservuotų pomidorų
  • 80 g degtinės
  • 150 g grietinėlės
  • 5 g čili dribsnių
  • 50 g kietojo sūrio
  • 10 g baziliko
  • 1 vnt. buratos

Gaminimo eiga:

REKLAMA
  1. Į keptuvę dėti sviestą, įpilti aliejų ir jame pakepinti smulkintus svogūnus, kol suminkštės.
  2. Įdėti smulkintą česnaką, konservuotus pomidorus, pilti degtinę.
  3. Padažą virti apie 10 min, kol degtinė išgaruos.
  4. Padažą pilti  į smulkintuvą ir smulkinti, kol jis taps kreminės konsistencijos.
  5. Tada vėl pilti į keptuvę ir kaitinant ant silpnos ugnies, pilti grietinėlę ir dar šiek tiek pakaitinti.
  6. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
  7. Makaronus išvirti pagal instrukcijas ant pakelio.
  8. Išvirtus makaronus nukošti ir sudėti  į padažą, trumpai pakaitinti.
  9. Pagardinti  juostelėmis supjaustytu baziliku.
  10. Patiekti su burata, pabarstyti sūrio.

Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia

Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!

Gairės:
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
Gairės:
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų