Šįkart virtuvės šefas su visa komanda vyko į prie pat Latvijos sienos esantį ūkį, kuriame Jūrio ir Kristinos šeima jau daugybę metų augina avis.
Netoli Biržų esančiu avių ūkiu rūpinasi šeima – Jūris ir Kristina. Tiesa, šeima avis ne tik augina, bet jau maždaug 8 metus lankytojus priima ir įvairioms degustacijoms. Pora šiuo metu augina apie ne vieną šimtą pačių įvairiausių avių – čia galima rasti net prūsiškas ar senovinės lietuviškos veislės.
Be edukacijų, šeima taip pat savo ūkyje prekiauja ir pačių ruoštais produktais. Tiesa, pieno produktus jie siūlo tik vasarą, o štai ėriena gali pasitarnauti visais metų laikais. Tiesa, jie neslepia – sužinoję, kad avis galima melžti, lietuviai iki šiol kartais nustemba. Ką jau kalbėti apie avių pieną ar iš jo gaminamus sūrius bei ledu
Taip pat Kristina ir Jūris turi 6 jurtas iš avies kailio. Vienoje – pirtelė, kitoje – muziejus, edukacijų ar degustacijoms skirtos erdvės. Būtent pastarojoje, kaip pasakos šeima, vyksta daugiausiai veiksmo – čia įvairių šeimos ruošiamų gaminių paragavo ir Gian Luca.
Įkvėptas apsilankymo avių ūkyje, virtuvės šefas pasiraitojo rankoves ir pakvietė į virtuvę, kur gamino sotų ėrienos ir jautienos troškinį – šis receptas puikiai pravers šaltuoju metų laiku, nes kiekvienas kąsnis sušildys.
Ėrienos ir jautienos troškinys
Reikės:
- Ėrienos šonkaulių;
- „Feel The Beef“ brandinto jautienos kepsnio „Minutė“;
- „Philadelphia“ kreminio sūrio;
- „Hellman’s“ majonezo;
- Saliero;
- Morkos;
- Svogūno;
- Česnako;
- Šviežio čiobrelio;
- Saldžios bulvės;
- Kelių bulvių;
- Stiklinės raudono vyno;
- Balzamiko acto;
- Druskos, pipirų;
- Alyvuogių aliejaus.
Gaminimo eiga:
Į keptuvę pilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir dedame trintų daržovių mišinį - vieną morką, svogūną ir salierą.
Kubeliais supjaustome bulves ir dedame į troškinį. Apkepintą masę pagardiname balzamiko actu, druska ir pipirais. Pilame stiklinę vyno ir leidžiame nugaruoti. Sumažiname kaitrą ir leidžiame troškintis 10-15 minučių.
Jautieną ir ėrieną nusausiname, patepame alyvuogių aliejumi ir dedame į gerai įkaitintą grilį.
Ruošiame padažą: sukapojame šviežią čiobrelį ir česnako skilteles, beriame į dubenėlį ir pilame „Hellman’s“ majonezą. Gerai išmaišome ir atidedame į šalį.
Iškepusią mėsą suvyniojame į foliją ir leidžiame pailsėti 5-10 minučių.
Troškinį pagardiname kreminiu sūriu „Philadelphia“, gerai išmaišome.
Į lėkštę dedame kelis šaukštus troškinio, keptą jautieną ir ėrienos šonkaulius. Papuošiame šviežiu čiobreliu. Skanaus!