• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Nežinau kaip jums, bet man pirmosios rugsėjo savaitės ateina su tokiu trupučiu šurmulio ir nerimo. Šiek tiek lėkimo ir skubėjimo rytais. Bet paskui viskas nusistovi į savo vietas, į rėmus, į ritmą. Ir tada ruduo dovanoja tokį lėtesnį tempą ir ramesnį laiką. Su rugsėju į namus atskuba ir obuolių pyragų sezonas“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

„Nežinau kaip jums, bet man pirmosios rugsėjo savaitės ateina su tokiu trupučiu šurmulio ir nerimo. Šiek tiek lėkimo ir skubėjimo rytais. Bet paskui viskas nusistovi į savo vietas, į rėmus, į ritmą. Ir tada ruduo dovanoja tokį lėtesnį tempą ir ramesnį laiką. Su rugsėju į namus atskuba ir obuolių pyragų sezonas“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

Kepimo forma 24 cm skersmens. Stiklinė – 200 ml. Porcijos 10. Užtruksite gaminant apie 15 min + 45 min, kol pyragas keps.

  • 6 kiaušiniai;
  • 2 st cukraus;
  • 4 v. š. grietinės;
  • 2 st miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • Žiupsnis druskos;
  • 1 a. š. cinamono;
  • 4 – 6 obuoliai.

Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išsukame su cukrumi ir vanilinu. Sudedame grietinę ir gerai išmaišome. Į tešlą įsijojame miltus su kepimo milteliais.

Baltymus  su žiupsniu druskos išplakame iki standžių putų. Atsargiai įmaišome į tešlą. Obuolius nulupame ir supjaustome skiltelėmis. Pabarstome cinamonu.

Kepimo formą ištepame sviestu. Pilame dalį tešlos, ant viršaus paskleidžiame obuolių. Pilame vėl tešlos, išdėliojame obuolių skilteles ir supilame likusią  tešlą. Pašauname kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 45 minutėms.   

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų