Kas kartą žiūrovai išvys dvi laidos rubrikas – „Kulinarinio detektyvo“ bei „Vasaros hito“.
Pirmojoje Roberto pagaminto patiekalo paragavę žmonės bandys atspėti, iš kokių ingredientų jis susideda. Šįkart šefas pagamino gardžią svogūnų tartą.
Antrosios rubrikos metu Robertas žiūrovus supažindins su patiekalais, tinkančiais karštoms vasaros dienoms.
Svogūnų tarta
Jums reikės:
- 4 svogūnų;
- 50 g parmezano sūrio;
- 150 g bri sūrio;
- 50 g detektyvinio ingrediento (ančiuvių);
- 3 vnt. kiaušinių;
- 150 g grietinėlės;
- 30 g kaparėlių.
Tešlai pasigaminti reikės:
- 150 g miltų;
- 20 g cukraus pudros;
- 100 g sviesto;
- 45 g vandens;
- druskos pagal skonį.
Tešlos gamyba: tiksliai pasveriame reikiamą miltų, cukraus pudros ir sviesto kiekį, sudedame į vieną dubenį, supilame vandenį, beriame druskos ir išminkome.
Tartos gamyba: pasigamintą tešlą išklojame ant pasirinktos kepimo formos, pabarstome parmezano sūriu, sudedame supjaustytą bri sūrį, užklojame griežinėliais supjaustytais ir alyvuogių aliejuje pakepintais svogūnais.
Sudedame supjaustytus ančiuvius, užpilame kiaušinių ir grietinėlės plakiniu, uždedame supjaustyto bri sūrio gabalėlių ir kaparėlių. Kepame 40 min. 180 laipsnių temperatūroje. Skanaus!
„Su Robertu lengviau“ – sekmadieniais, 10:30 val., tik per TV3!