O taip būna: vieną dieną tėčio draugai atvežė jam .. šerno koją. Tėvai, neišmanydami, ką čia bepadarius su ja, užšaldė. Praėjo gal 5 mėnesiai... Šerniuko koja buvo panaudota šašlykui. Niekada nesu kepus žvėrienos, o dargi ant laužo. Bet pirmoji patirtis buvo naudinga, o patiekalas tikrai nusisekęs. Pabandykit ir jūs, jei kada netyčia jūsų virtuvėje atsirastų kokios šerno mėsytės.
Grynos mėsos buvo apie 2 kilogramus.
Mėsytę marinuosim tokiam marinate (dviems kilogramams):
- 2 stiklinės raudono vyno (nesaldaus), galima naudoti citrinų sultis arba vyno actą, bet pasirinkau naminį raudoną vyną
- 6 šaukštai aliejaus
- 4-5 česnako skiltelės
- apelsinas
- 6 šaukštai šviežių smulkintų petražolių
- pora šaukštelių maltų pipirų
- druskos pagal skonį (dėjau gal 6 mažus šaukštelius)
O šiaip viskas paprasta:
Mėsytę supjaustom norimo dydžio gabaliukais. Marinatui [idėją pasiskolinau iš supermama.lt forumo. Ačiū. ] inde sumaišom vyną [arba kitą pasirinktą rūgštų skystį], aliejų, susmulkintas česnako skilteles, taip pat skiltelėmis supjaustytą apelsiną, petražoles, druską ir pipiriukus. Mėsytę užpilam marinatu ir paliekam kelioms dienos.