Vištų blauzdeles apverdame pasūdytame vandenyje su lauro lapais. Apvirtas blauzdeles, grūstus graikinius riešutus, susmulkintus svogūnus sudedame į gilią troškintuvę. Užpilame sultiniu, įdedame prieskonių, bazilikų ir patroškiname maždaug 15 min. Tuomet supilame grietinėlę ir patroškiname dar bent 15 min. Prieš patiekiant pabarstome susmulkintomis petražolėmis ir smulkintais svogūnų laiškais. Skanaus.
Autorius: Renata
INGREDIENTAI:
šiek tiek bazilikų (maltas)
1 stiklinė graikinių riešutų (grūsti)
šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti)
3 vienetai laurų lapų (lapai)
2 saujos petražolių
2 vienetai svogūnų
1 kilogramas vištienos blauzdelių
200 mililitrų grietinėlės
šiek tiek druskos
100 mililitrų sultinio (vištienos)
šiek tiek baltųjų pipirų (šviežiai malti)
1 sauja svogūnų laiškų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vištų blauzdeles apverdame pasūdytame vandenyje su lauro lapais. Apvirtas blauzdeles, grūstus graikinius riešutus, susmulkintus svogūnus sudedame į gilią troškintuvę. Užpilame sultiniu, įdedame prieskonių, bazilikų ir patroškiname maždaug 15 min. Tuomet supilame grietinėlę ir patroškiname dar bent 15 min. Prieš patiekiant pabarstome susmulkintomis petražolėmis ir smulkintais svogūnų laiškais. Skanaus.