Mėsą padaužyti, ištrinti druska ir pipirais. Pakepti aliejuje. Supilti į kitą keptuvę grietinėlę, užvirinti. Pomidorus savo sultyse be odelių suplakti su mikseriu iki vientisos masės ir supilti į grietinėlę. Šiek tiek pavirti maišant. Tada sudėti visas prieskonines žoleles, muskatą, cukrų, išmaišyti. Pavirti 5 min. Sudėti į padažą vištienos kepsnius, uždengti, patroškinti 10 min. Supilti konjaką ir dar 3 min. patroškinti. Skanaus.
Autorius: Brigita
INGREDIENTAI:
šiek tiek bazilikų
1 valgomasis šaukštas cukraus (rudasis)
šiek tiek čiobrelių
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
šiek tiek muskato
500 mililitrų pomidorų pastos (savo sultyse)
2 vienetai vištos filė
200 mililitrų grietinėlės (30%)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
100 mililitrų konjako (metaxa)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsą padaužyti, ištrinti druska ir pipirais. Pakepti aliejuje. Supilti į kitą keptuvę grietinėlę, užvirinti. Pomidorus savo sultyse be odelių suplakti su mikseriu iki vientisos masės ir supilti į grietinėlę. Šiek tiek pavirti maišant. Tada sudėti visas prieskonines žoleles, muskatą, cukrų, išmaišyti. Pavirti 5 min. Sudėti į padažą vištienos kepsnius, uždengti, patroškinti 10 min. Supilti konjaką ir dar 3 min. patroškinti. Skanaus.