• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šitas "čili" tikrai užkaitins ir burną ir visą kūną. Jam pagaminti daug laiko nereikia, tad aštri ir meksikietiška vakarienė tampa tiesiog tobula itin aštraus maisto mėgėjams. O ir greita vakarienė garantuota. Neturint Chalapos paprikų galima jas pakeisti įprastomis čili ar marinuotomis Lombardi. Būtent šitame patiekale ir naudojau marinuotas Lombardi paprikas.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų vištos faršo
  • 400 gramų konservuotų pupelių (1 skardinė)
  • 400 gramų konservuotų avinžirnių (1 skardinė)
  • 1 skardinė pomidorų tyrė
  • 1 stiklinė salsa padažo
  • 1 stiklinė vištienos sultinys
  • 3 vienetai bulvių
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelės česnakų
  • 3 vienetai aitriųjų paprikų ("Chalapos")
  • 2 arbatiniai šaukšteliai maltos aitriosios paprikos
  • 1 arbatinis šaukštelis kumino (maltas)
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 2

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kubeliais supjaustyti bulves, susmulkinti paprikas ir česnakus.
  2. Pakaitinti aliejų keptuvėje. Sudėti česnakus, paprikas ir vištieną. Troškinti, nuolat maišant, kol mėsa paruduos - kad nesušoktų į gabalą, o susidarytų stambūs trupiniai.
  3. Išvirti vištienos sultinį ir į puodą perkelti mėsą su paprikomis ir česnakais. Sudėti bulves, suberti avinžirnius ir pupeles. Pagardinti prieskoniais. Supilti padažą ir pomidorų tyrę. Gerai viską išmaišyti. Troškinti, nuolat pamaišant, kol bulvės išvirs.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų