Šitas "čili" tikrai užkaitins ir burną ir visą kūną. Jam pagaminti daug laiko nereikia, tad aštri ir meksikietiška vakarienė tampa tiesiog tobula itin aštraus maisto mėgėjams. O ir greita vakarienė garantuota. Neturint Chalapos paprikų galima jas pakeisti įprastomis čili ar marinuotomis Lombardi. Būtent šitame patiekale ir naudojau marinuotas Lombardi paprikas.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 500 gramų vištos faršo
- 400 gramų konservuotų pupelių (1 skardinė)
- 400 gramų konservuotų avinžirnių (1 skardinė)
- 1 skardinė pomidorų tyrė
- 1 stiklinė salsa padažo
- 1 stiklinė vištienos sultinys
- 3 vienetai bulvių
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 2 skiltelės česnakų
- 3 vienetai aitriųjų paprikų ("Chalapos")
- 2 arbatiniai šaukšteliai maltos aitriosios paprikos
- 1 arbatinis šaukštelis kumino (maltas)
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kubeliais supjaustyti bulves, susmulkinti paprikas ir česnakus.
- Pakaitinti aliejų keptuvėje. Sudėti česnakus, paprikas ir vištieną. Troškinti, nuolat maišant, kol mėsa paruduos - kad nesušoktų į gabalą, o susidarytų stambūs trupiniai.
- Išvirti vištienos sultinį ir į puodą perkelti mėsą su paprikomis ir česnakais. Sudėti bulves, suberti avinžirnius ir pupeles. Pagardinti prieskoniais. Supilti padažą ir pomidorų tyrę. Gerai viską išmaišyti. Troškinti, nuolat pamaišant, kol bulvės išvirs.
REKLAMA