INGREDIENTAI:
- 200 gramų bulvių
- 1 vienetas citrinų
- 1 vienetas laurų lapų (lapelis)
- 100 gramų morkų
- 1 vienetas petražolių (šakelė)
- 3 vienetai svogūnų
- 50 gramų žirnių (konservuoti)
- 2 vienetai kiaušinių (virti)
- 1 kilogramas menkių
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai sviesto (tirpintas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Žuvys išvalomos ir supjaustomos. Supjaustytos morkos, bulvės užpilamos vandeniu ir verdamos 30 min. Į jas suberiami prieskoniai, žalieji žirneliai ir sudedama žuvis. Menkė tiekiama pusdubenyje. Aplink apdėliojama daržovėmis. Viskas apšlakstoma tirpintu sviestu, apibarstoma smulkiai sukapotais kiaušiniais ir petražolėmis.
REKLAMA