Įdarui dar reiks: 250 g maltos vištienos; 0,5 svogūno; pipirai ir druska; prieskoninių žolelių; 1 kiaušinis patepimui; sezamo sėklos; aliejus arba sviestas skardai.
Dubenyje sviestą sutarkuoti, pilti persijotus miltus, grietinę dėti, įmušti kiaušinį ir įberti šiek tiek druskos. Viską išminkyti ir palikti šaldytuve apie 2 valandas. Įdarui susmulkiname svogūną, dedame į mėsą, paskaniname prieskoniais ir viską gerai išmaišome. Atšaldytą mėsą iškočioti 4-5 mm storio, norimos formos formele išspausti tešloje pyragėlius. Į vieno vidurį dėti po nedidelį kiekį mėsos įdaro ir kitu pyragėliu uždengti įdarą ir užspausti kraštelius. Skardą patepti aliejumi arba sviestu, sudėti pyragėlius, aptepti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti sezamo sėklomis. Kepti apie 20-25 minučių 180-200 C orkaitėje. Skanaus :)
Autorius: Raminta
INGREDIENTAI:
1 vienetas kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų
šiek tiek druskos
100 gramų sviesto
100 gramų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui dar reiks: 250 g maltos vištienos; 0,5 svogūno; pipirai ir druska; prieskoninių žolelių; 1 kiaušinis patepimui; sezamo sėklos; aliejus arba sviestas skardai.
Dubenyje sviestą sutarkuoti, pilti persijotus miltus, grietinę dėti, įmušti kiaušinį ir įberti šiek tiek druskos. Viską išminkyti ir palikti šaldytuve apie 2 valandas. Įdarui susmulkiname svogūną, dedame į mėsą, paskaniname prieskoniais ir viską gerai išmaišome. Atšaldytą mėsą iškočioti 4-5 mm storio, norimos formos formele išspausti tešloje pyragėlius. Į vieno vidurį dėti po nedidelį kiekį mėsos įdaro ir kitu pyragėliu uždengti įdarą ir užspausti kraštelius. Skardą patepti aliejumi arba sviestu, sudėti pyragėlius, aptepti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti sezamo sėklomis. Kepti apie 20-25 minučių 180-200 C orkaitėje. Skanaus :)