Cukrų sumalti su kavamale arba blenderiu ir išsukti su minkštu sviestu. Šokoladą sutarkuoti arba sumalti su blenderiu. Į sviestą suberti kavą ir šokoladą, gerai išmaišyti. Tada suberti miltus ir išminkyti tešlą. Palaikyti tešlą šaldytuve 1 val. Iš tešlos suformuoti sausainėlius ir dėti ant skardos, padengtos kepimo popieriumi. Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 17-20 min. Iškeptus sausainėlius kartu su kepimo popieriumi (nes ką tik iškepti sausainiai bus labai minkšti) išimti iš kepimo skardos ir vėsinti 10 min.
Autorius: Zina K.
INGREDIENTAI:
10 gramų cukraus
1 valgomasis šaukštas kavos (malta)
200 gramų kvietinių miltų
40 gramų juodojo šokolado
240 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Cukrų sumalti su kavamale arba blenderiu ir išsukti su minkštu sviestu. Šokoladą sutarkuoti arba sumalti su blenderiu. Į sviestą suberti kavą ir šokoladą, gerai išmaišyti. Tada suberti miltus ir išminkyti tešlą. Palaikyti tešlą šaldytuve 1 val. Iš tešlos suformuoti sausainėlius ir dėti ant skardos, padengtos kepimo popieriumi. Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 17-20 min. Iškeptus sausainėlius kartu su kepimo popieriumi (nes ką tik iškepti sausainiai bus labai minkšti) išimti iš kepimo skardos ir vėsinti 10 min.