Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Kepimo formą padengti kepimo popieriumi ir patepti sviestu. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Visus miltus sumaišyti su kakava. Trynius gerai suplakti su cukraus pudra ir 4 šaukštais šilto vandens. Baltymus suplakti iki putų. Miltus sumaišyti su tryniais ir po truputį supilti baltymus. Sudėti minkštą sviestą. Išmaištyti. Tešlą sukrėsti į kepimo formą ir kepti 35-40 min. Tada paplotį vėsinti 5 min. kepimo formoje, po to išimti ir atvėsinti iki galo. Vyšnias išimti iš sirupo, užpilti 2 šaukštais likerio ir palaikyti 3 val. Vyšnių sirupą supilti į puodą, supilti likusį likerinį skystį nuo vyšnių ir virti, kol sutirštės. Atvėsinti. Torto paplotį perpjauti išilgai į 3 dalis. Kiekvieną dalį padėti ant atskirų lėkščių, subadyti šakute ir aplieti sirupu, palaikyti 30 min. Grietinėlę suplakti su cukraus pudra ir 5 šaukštais likerio. Kelis šaukštus grietinėlės kremo palikti papuošimui. Apatinį torto paplotį patepti 1/3 grietinėlės ir sudėti pusę vyšnių. Uždengti kitu papločiu ir patepti kremu taip pat, kaip ir pirmą paplotį. Uždėti trečią paplotį. Likusia grietinėle patepti torto viršų ir šonus. Papuošti vyšniomis, grietinėlės ornamentais ir šokolado drožlėmis.
Autorius: Virginija
INGREDIENTAI:
175 gramai cukraus pudros
50 gramų cukraus pudros (kremui)
65 gramai kakavos
300 gramų vyšnių (sirupe, konservuotos, kremui)
6 vienetai kiaušinių
850 mililitrų grietinėlės (riebi, kremui)
100 gramų juodojo šokolado (drožlės, papuošimui)
7 valgomieji šaukštai likerio (vyšnių, kremui)
75 gramai sviesto
65 gramai kukurūzų miltų
65 gramai lietinių blynų (tešla, pirktinė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Kepimo formą padengti kepimo popieriumi ir patepti sviestu. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Visus miltus sumaišyti su kakava. Trynius gerai suplakti su cukraus pudra ir 4 šaukštais šilto vandens. Baltymus suplakti iki putų. Miltus sumaišyti su tryniais ir po truputį supilti baltymus. Sudėti minkštą sviestą. Išmaištyti. Tešlą sukrėsti į kepimo formą ir kepti 35-40 min. Tada paplotį vėsinti 5 min. kepimo formoje, po to išimti ir atvėsinti iki galo. Vyšnias išimti iš sirupo, užpilti 2 šaukštais likerio ir palaikyti 3 val. Vyšnių sirupą supilti į puodą, supilti likusį likerinį skystį nuo vyšnių ir virti, kol sutirštės. Atvėsinti. Torto paplotį perpjauti išilgai į 3 dalis. Kiekvieną dalį padėti ant atskirų lėkščių, subadyti šakute ir aplieti sirupu, palaikyti 30 min. Grietinėlę suplakti su cukraus pudra ir 5 šaukštais likerio. Kelis šaukštus grietinėlės kremo palikti papuošimui. Apatinį torto paplotį patepti 1/3 grietinėlės ir sudėti pusę vyšnių. Uždengti kitu papločiu ir patepti kremu taip pat, kaip ir pirmą paplotį. Uždėti trečią paplotį. Likusia grietinėle patepti torto viršų ir šonus. Papuošti vyšniomis, grietinėlės ornamentais ir šokolado drožlėmis.