Į keptuvėje įkaitintą aliejų dedame vėžiagyvius, beriame šiek tiek smulkintų česnakų, svogūnų ir viska kepiname ant vidutinės ugnies apie 10-12 min.Tuo tarpu atskirame nedideliame puode gaminkite padažą. Įpilkite aliejaus ir jame apkepinkite likusį smulkintą svogūną su česnaku. Supilkite pomidorų tyrę, kepinkite apie 5 min. ir tada pilkite grietinėlę, pabarstykite druska ir pipirais. Pakepinkite ant silpnos ugnies dar maždaug 5 min. Jūsų padažas paruoštas. Grįžtame prie vėžiagyvių. Apkepinus 10-12 min. vėžiagyvius supilkite baltą sausą vyną, leiskite jam nugaruoti ir dėkite juos i padažą. Gerai pamaišykite ir palikite kelioms min. tam, kad jie įsigertų padažo. Tada išvirtus makaronus sudėkite į padažą, gerai išmaišykite ir serviruokite i lėkštę, pabarstykite smulkintomis petražolėmis. Skanaus!
Autorius: Mantas
INGREDIENTAI:
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
20 gramų petražolių
1 vienetas svogūnų
šiek tiek alyvuogių aliejaus
100 gramų baltojo vyno (sausas)
350 gramų makaronų
50 gramų grietinėlės
8 vienetai vėžių
šiek tiek druskos
300 gramų pomidorų pastos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į keptuvėje įkaitintą aliejų dedame vėžiagyvius, beriame šiek tiek smulkintų česnakų, svogūnų ir viska kepiname ant vidutinės ugnies apie 10-12 min.Tuo tarpu atskirame nedideliame puode gaminkite padažą. Įpilkite aliejaus ir jame apkepinkite likusį smulkintą svogūną su česnaku. Supilkite pomidorų tyrę, kepinkite apie 5 min. ir tada pilkite grietinėlę, pabarstykite druska ir pipirais. Pakepinkite ant silpnos ugnies dar maždaug 5 min. Jūsų padažas paruoštas. Grįžtame prie vėžiagyvių. Apkepinus 10-12 min. vėžiagyvius supilkite baltą sausą vyną, leiskite jam nugaruoti ir dėkite juos i padažą. Gerai pamaišykite ir palikite kelioms min. tam, kad jie įsigertų padažo. Tada išvirtus makaronus sudėkite į padažą, gerai išmaišykite ir serviruokite i lėkštę, pabarstykite smulkintomis petražolėmis. Skanaus!