Pirmiausia reikia majonezą sumaišyti su sutrintu česnaku, kad gautųsi česnakinis padažas ir juo ištepti ištiestą lavašą (galima vietoj šio padažo ištepti lydytu sūriu). Tada maždaug vienodai suberti labai smulkiai supjaustytus raugintus agurkiukus, kumpiuką, dešrytę ar netgi apkeptą faršą, bei svogūną. Tuomet užtarkuoti sūrį, bei įdėti visus kitus produktus (pvz.: pjaustytos alyvuogės, paprika ar pan.) esu dariusi su visais šiais priedais ir visi jie labai tiko. Toliau aš su virtuvinėmis žirklėmis sukarpiau lavašą mažesniais gabaliukais, kad susukus gautųsi maži suktinukai, o ne vienas didelis suktinis. Visa tai padarius reikia 10-15 minučių įdėti į orkaitę (nedidelėje temperatūroje), kad ištirptų sūris ir šiek tiek apkeptų viršus. Gaunasi labai greitai paruošiamas ir skanus užkandis.
Autorius: Gerda
INGREDIENTAI:
šiek tiek alyvuogių
šiek tiek česnakų
šiek tiek svogūnų
šiek tiek kiaulienos kumpio (arba rūkyta dešra)
šiek tiek majonezo
šiek tiek raugintų agurkų
šiek tiek pieno
1 vienetas lavašo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausia reikia majonezą sumaišyti su sutrintu česnaku, kad gautųsi česnakinis padažas ir juo ištepti ištiestą lavašą (galima vietoj šio padažo ištepti lydytu sūriu). Tada maždaug vienodai suberti labai smulkiai supjaustytus raugintus agurkiukus, kumpiuką, dešrytę ar netgi apkeptą faršą, bei svogūną. Tuomet užtarkuoti sūrį, bei įdėti visus kitus produktus (pvz.: pjaustytos alyvuogės, paprika ar pan.) esu dariusi su visais šiais priedais ir visi jie labai tiko. Toliau aš su virtuvinėmis žirklėmis sukarpiau lavašą mažesniais gabaliukais, kad susukus gautųsi maži suktinukai, o ne vienas didelis suktinis. Visa tai padarius reikia 10-15 minučių įdėti į orkaitę (nedidelėje temperatūroje), kad ištirptų sūris ir šiek tiek apkeptų viršus. Gaunasi labai greitai paruošiamas ir skanus užkandis.