Per naktį pamirkyti žalieji žirniai, jautiena ir kumpis užpilami vandeniu ir pusiau išverdami. Po to į tą patį puodą sudedama dešra, kubeliais supjaustytos morkos, smulkiai supjaustyti svogūnai, lauro lapelis, pipirai ir verdama, kol produktai suminkštėja. Kukuliams skirtas kumpis, lašiniukai, česnakas ir petražolių lapeliai smulkiai supjaustomi, supilami plakti kiaušiniai, įpilama truputį mėsos sultinio, įberiama maltų džiūvėsėlių, ir viskas gerai išmaišoma. Iš paruoštos masės padaromi kukuliai, kurie verdami aliejuje, kol pasidaro auksinės spalvos. Kukuliai į išvirusią sriubą sudedami prieš pat paduodant. Gero apetito!
Autorius: Aiva
INGREDIENTAI:
šiek tiek česnakų
5 vienetai juodųjų pipirų
1 vienetas laurų lapų (lapelis)
250 gramų morkų
1 valgomasis šaukštas petražolių (smulkintos)
1 vienetas svogūnų
125 gramai žirnių
50 gramų kiaulienos kumpio
500 gramų jautienos (neriebi)
2 vienetai kiaušinių
šiek tiek džiūvesėlių (malti)
100 gramų dešros
40 gramų kiaulės šoninės
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus ((kepimui))
šiek tiek sultinio (mėsos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Per naktį pamirkyti žalieji žirniai, jautiena ir kumpis užpilami vandeniu ir pusiau išverdami. Po to į tą patį puodą sudedama dešra, kubeliais supjaustytos morkos, smulkiai supjaustyti svogūnai, lauro lapelis, pipirai ir verdama, kol produktai suminkštėja. Kukuliams skirtas kumpis, lašiniukai, česnakas ir petražolių lapeliai smulkiai supjaustomi, supilami plakti kiaušiniai, įpilama truputį mėsos sultinio, įberiama maltų džiūvėsėlių, ir viskas gerai išmaišoma. Iš paruoštos masės padaromi kukuliai, kurie verdami aliejuje, kol pasidaro auksinės spalvos. Kukuliai į išvirusią sriubą sudedami prieš pat paduodant. Gero apetito!