Šparagus nuskusti ir virti pasūdytame vandenyje su trupučiu cukraus 10-12 min. Išvirus išgriebti, truputėlį nusausinti. Dėti į lėkštę, užpilti pašildytu alyvuogių aliejumi ir pabarstyti tarkuotu Parmezano sūriu. Patiekti su riekelėmis pjaustytu virtu kiaulienos kumpiu ir virtomis bulvėmis. Viską pabarstyti smulkintomis petražolėmis.
P.S. Vietoj aliejaus galima naudoti lydytą sviestą.
Autorius: Vilma
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
šiek tiek petražolių (smulkintos)
šiek tiek kiaulienos kumpio (virtas)
šiek tiek alyvuogių aliejaus
šiek tiek parmezano sūrio (tarkuotas)
šiek tiek druskos
1 vienetas šparagų (ryšelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šparagus nuskusti ir virti pasūdytame vandenyje su trupučiu cukraus 10-12 min. Išvirus išgriebti, truputėlį nusausinti. Dėti į lėkštę, užpilti pašildytu alyvuogių aliejumi ir pabarstyti tarkuotu Parmezano sūriu. Patiekti su riekelėmis pjaustytu virtu kiaulienos kumpiu ir virtomis bulvėmis. Viską pabarstyti smulkintomis petražolėmis.
P.S. Vietoj aliejaus galima naudoti lydytą sviestą.